Microsofts OpenAI-investering var motivert av frykt for Google

I 2019 var Microsofts CTO svært, svært bekymret over Googles progresjon innen kunstig intelligens. Det kan ha ledet til milliard-investeringen i OpenAI.

I interne eposter mellom Microsoft CTO Kevin Scott, CEO Satya Nadella og medgründer Bill Gates, datert juni 2019, kommer det frem at Microsofts investering i OpenAI var motivert av Googles forsprang innen kunstig intelligens.

Epostene ble offentliggjort tirsdag som en del av det amerikanske justisdepartementets etterforskning av Google, skriver Business Insider.

I epostene kommer det frem at Microsoft var «svært, svært bekymret» over Googles progresjon med kunstig intelligens i 2019. Scott diskuterer Googles «spillstunt», som sannsynligvis er en referanse til Google DeepMinds Alpha Go Zero demo.

Google bygget et program som beseiret verdensmesteren i det kinesiske brettspillet Go i 2016. Kevin Scott skriver også til Satya Nadella og Bill Gates at autofullføring av tekst i Gmail er blitt skremmende god.

«Thoughts on OpenAI»

Epostene som er offentligjort har emnet «Tanker om OpenAI». Ifølge Scott lå Microsoft årevis bak Google i utviklingen da epostene ble sendt i 209. Disse bekymringene kan ha ledet til det som skulle bli en investering på intet mindre enn én milliard dollar. Siden den gang har Microsoft investert over 13 milliarder i OpenAI.

Les mer

Scott la også til at Microsoft hadde svært smarte KI-folk i staben, men at de møtte utfordringer med å skalere opp prosjektene. Det kan ha gjort et partnerskap med OpenAI til en attraktiv løsning.

Nå er OpenAIs siste store språkmodeller implementert i Microsoft Copilot og blitt en del av en lang rekke Microsoft-programmer i Microsoft 365.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.