Musk og X betaler for Mandalorian-stjernes woke-rettsak mot Disney

Om noen mister jobben som følge av å ha likt noe eller ytret seg på X, vil X og Elon Musk betale omkostningene ved en eventuell juridisk prosess. Det skrev Musk på X i august. Nå starter Mandalorian-skuespilleren Gina Caranos rettsak mot Disney.

Gina Carano ble kastet av Mandalorian-settet for ha delt ytringer på Twitter, som ifølge skuespilleren selv, «ikke var på linje med det akseptable narrativet i tiden». Carano sier hun har brukt 20 år på å bygge opp en karriere som stoppet opp da Disney og Lucasfilm sparket henne over hennes uttalelser.

Les også: Biden investerer milliarder i databrikke-produksjon

Nå saksøker hun Disney og Lucasfilm for diskriminering og for feilaktig avskjedigelse. Hun mener hun ble sparket for å ha brukt ytringsfriheten.

Hjelper de som mister jobben over ytringer på X

Ved å garantere for økonomisk hjelp til eventuelle søksmål, har Musk kanskje gjort det enklere for folk å utrykke det de mener på X. I et innlegg på X i august gjorde han det klart at alle som blir urettferdig behandlet av sin arbeidsgiver vil få saksomkostningene betalt av X. Uforbeholdent.

Nå ønsker Carano at Lucasfilm og Disney skal betale henne 75 000 dollar i oppreisning og gi henne rollen i The Mandalorian, tilbake. Carano benekter at hun har utrykket noe som hest transfobisk, som hun har blitt anklaget for. I sitt innlegg på X reiser hun spørsmål om hennes ytringer om covid, maskemandat og vaksine var det som fikk begeret til å renne over for Disney.

Musk på sin side, har ikke særlig mye til overs for Disney om dagen, noe han ga uttrykk for etter at det ble kjent at de vurderer skuespilleren Ayo Edebiri, som erstatter for Johnny Depp i Pirates 6.

Disney har ingen tanker om anklagen

Slike spørsmål skriver Carano at hun mener det burde vært lov å diskutere, uten å bli sensurert vekk. Hun skriver videre at hun har blitt forsøkt demonisert som en alt-right-ekstremist.

Nå blir hun representert av en advokat som er hyret av X. Selskapet skriver at de er stolte av å ta Caranos sak, som et symbol på X’ forpliktelse til ytringsfrihet. Carano takker Musk og X i sitt innlegg, og sier hun ser frem mot å renvaske navnet sitt.

På spørsmål om han hadde noen tanker om søksmålet, svarte administrerende direktør i Disney Bob Iger, at det hadde han ikke. «Ingen», var det korte svaret.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.