Hva er Teknokratiet?

Teknokratiet.no er en ny norsk nettavis som springer ut av podcasten med samme navn. Podcasten har produsert og spilt inn over 50 episoder med støtte fra Fritt Ord. Nå har vi skiftet fokus og satser på å bli en ny norsk nyhetsaktør innen teknologi.

Navnet Teknokratiet spiller på tek-gigantenes voksende rolle som verdensledende makthavere. Lederne for Meta, Google, Microsoft, OpenAI, Amazon, Apple, etc. blir vår tids teknokrater som tar beslutninger for en global verden, skjermet for innsyn i politikk og teknologi. Som teknologikritisk avis, synes vi navnet passer.

Ole Magnus Kinapel og Anders Toft Lothe.

Teknokratiet holder deg oppdatert på teknologi, vitenskap, og verdensrommet og holder et kritisk øye på utviklingen av teknologiens rolle i samfunnet og dens påvirkning på mennesker. Vi nøler ikke med å skrive om hvilke konsekvenser det får at mange unge bruker omtrent all sin våkne tid på skjerm, eller at TikTok-filtre skaper et virkelighetsbilde få kan etterleve. I tillegg tester vi de nyeste dingsene, anmelder spill og lager reportasjer fra konferanser og arrangementer i tek-bransjen.

Teknokratiet består av redaktør og journalist Ole Magnus Kinapel og journalist Anders Toft Lothe. Ole jobber til daglig med regi i dokumentar- og reklamefilm i NewsLab, og har et brennende engasjement for teknologi og journalistikk. Han har bachelor i filosofi fra Universitetet i Oslo og master i dokumentarfilmregi fra Den Norske Filmskolen. Kinapel har fartstid som journalist i ITavisen og har hatt artikler om teknologi i Aftenposten og Subjekt.

Anders Toft Lothe er lektor i videregående skole, har mastergrad i historie og har studert engelsk og statsvitenskap. I tillegg til å skrive for Teknokratiet er Lothe spaltist i Subjekt og har skrevet for Aftenposten, Klassekampen, Vårt Land, Dagsavisen og Lektorbladet.

I tillegg har redaksjonen Kristian Aalen Berg på «speed dial». Kristian er medstifter av Teknokratiet, tidligere podcastvert og ekspert på dingser. I ny og ne henter vi også inn gjestespaltister.

Les mer

Har du ris, ros, tips, ideer, eller lyst til å få publisert dine tanker på Teknokratiet, ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no eller skriv til oss her.

Teknokratiet er underlagt Vær varsom-plakaten og opererer etter høye presseetiske standarder. 

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.