Starship flyr igjen på torsdag

Torsdag kl 14 norsk tid smeller det igjen. Da letter Starship for fjerde gang. Målet er å få romskipet i bane og lande både romkapsel og løfterakett.

Hvis alt går etter planen letter det 122 meter høye romfartøyet Starship igjen, torsdag denne uken. Starship er Musk og SpaceX’ romfartøy som forhåpentligvis vil ta mennesker både til månen og Mars innen ikke alt for mange år.

Søndag delte Elon Musk bilder av Starship på X. Raketten er tidenes kraftigste rakett og står klar på SpaceX’ oppskytningsrampe på Starbase i Syd-Texas. Om forholdene ligger til rette vil raketten lette kl 14 norsk tid. Oppskytningen strømmes på SpaceX’ YouTube-kanal og sendingen starter en halvtime før.

Dette blir romskipets fjerde forsøk. Første gang mislykkes rakettene og den øvre delen i å separeres og turen varte bare i fire minutter. Gang nummer to lykkes de og doblet flyvetiden. Tredje gang kom stjerneskipet i bane og hadde en 50 minutters tur.

Torsdagens oppskytning fokuserer på å nå bane og returnere både løfteraketten Super Heavy, slik at den kan brukes igjen, og lande romkapselen Starship, pent i Mexico Gulfen.

Les mer
Pornhub aldersgrense

Sendingen finner du på SpaceX’ YouTube-kanal når det begynner å nærme seg.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.