Elon Musk vil bygge verdens største superdatamaskin for å trene Grok

Musk ønsker å bygge verdens største superdatamaskin med 100 000 Nvidia H100-skjermkort for å utvikle nestegenerasjons Grok.

Grok er en samtalerobot lansert på X (tidligere Twitter) som tar opp kampen med OpenAI, Google og Microsoft. For å trene roboten ytterligere ønsker Elon Musk å bygge verdens største superdatamaskin.

Etter planen vil «Gigafactory of Compute», som Musk refererer til, stå klart allerede neste år. Under en presentasjon for investorer erklærte Musk seg selv som personlig ansvarlig for utførelsen.

Musk har allerede hentet seks milliarder dollar til prosjektet fra blant annet Sequoia Capital og Saudi Arabia’s Kingdom Holding. Selv har han investert 750 millioner dollar og sier selskapet er verdt 18 milliarder dollar før aksjeinvesteringer.

Etter siste investorrunde skal xAI ha en verdi på svimlende 24 milliarder dollar. X har bidratt med datakraft til en verdi av 250 milloner dollar.

Godt nytt for Nvidia

Ifølge The Information vil superdatamaskinen danke ut dagens største samling av skjermkort med firegangen. De hundre tusen skjermkortene vil være av typen Nvidia H100 som er et ettertraktet kort i KI-sektoren. Det gjør at de ikke nødvendigvis er så lette å få tak i. I alle fall ikke i denne størrelsesordenen.

Det går bra med Nvidia om dagen og aksjekursen fortsetter sin elleville tur. Disse nyhetene har utvilsomt innvirkning. Skjermkortene Musk ønsker å bruke er ikke de nyeste i porteføljen. Nvidia er i gang med salget av H200-skjermkort og det er usikkert hvorfor xAI satser på forriegenerasjons. Kanskje et strategisk valg for å være sikker på å få tak i mange nok?

Les mer

Språkmodellen Grok 2 krevde 20 000 skjermkort for å la seg trene, mens Grok 3 vil kreve 100 000. Det er altså snakk om enorme regnekapasiteter som er i sving når store språkmodeller skal trenes. Det er noe å huske på neste gang man stiller ChatGPT et spørsmål.

De store planene sier noe om Musks enorme ambisjoner for X og xAI. Musk lanserte selskapet i 2023 som et politisk nøytralt alternativ til OpenAI som han selv var med å starte. Musk har et søksmål gående mot OpenAI og har uttrykket sin skuffelse over hvilken vei selskapet tar.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.