Microsoft sier opp 1900 Blizzard- og Xbox-ansatte og gir opp storsatsning

Spillet Odyssey har vært under utvikling i seks år. Nå stoppes utviklingen og 1900 Activision Blizzard- og Microsoft-ansatte mister jobben. Avgjørelsen kommer fra Microsoft som har tatt over som eiere av spillstudio-legenden.

Microsoft har sparket 1900 ansatte i Activision Blizzard og Xbox denne uken. De 1900 utgjør omtrent åtte prosent av Microsofts ansatte i spillbransjen. I tillegg har Blizzard-sjef Mike Ybarra bestemt seg for å slutte. Ybarra har tidligere vært i Microsoft i over 20 år.

Odyssey var et overlevelses-spill som var planlagt å lanseres i 2026. Avgjørelsen om å droppe spillet må definitivt ha vært vanskelig, da spillet allerede hadde vært under utvikling i seks år.

Les også: Konfrontasjon på YouTube sett millioner av ganger

Avgjørelsen kommer samme måned som både Riot Games, Google, Discord, Twitch, Unity og eBay har annonsert stabskutt. Microsoft kjøpe Activision Blizzard i oktober for intet mindre enn 68,7 milliarder dollar (716 milliarder kroner).

Les mer
Mann bruker mobiltelefon i Nepal.

Microsofts annonsering kommer bare et par måneder etter at Sarah Bond tok over som Xbox-sjef, med ansvar for både plattform og hardware.

Microsofts Sarah Bond.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.