Nå kan du prøve Googles hittil mest avanserte chatbot

Torsdag åpnet Google tilgangen til Gemini Advanced, selskapets til nå mest avanserte samtalerobot. Samtidig slipper de Gemini som app til både iOS og Android.

Gemini Advanced er tilgjengelig på nett, i en ny Gemini-app for Android, og gjennom Google-appen på iOS.

Google Geminis-app er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge. Selv om du laster ned installasjonsfilen fra et tredjeparts nettsted, får du beskjed om at området ikke støttes.

Les også: Mobilnett stengt under valg i Pakistan

Deres smarteste hittil

Google integrerer sin avanserte KI-modell Gemini, i flere tjenester og endrer navn fra Bard til Gemini. Gemini Advanced kommer med Ultra 1.0, som ifølge Google er deres første språkmodell som gjør det bedre enn eksperter i såkalte MMLUer (Massive Multitask Language Understanding).

Disse testene tester innen 57 fagområder, inkludert matematikk, fysikk, historie, juss, medisin og etikk – for å teste kunnskap og problemløsningsevner. Nå kommer Ultra til en rekke av Googles KI-produkter.

Kan knuse Copilot

Gemini Advanced kan du prøve gratis i to måneder. Deretter koster det 259 kroner i måneden. Ifølge google er dette deres mest sofistikerte KI-modell med Ultra 1.0. den er utviklet for svært komplekse oppgaver. Kjøper du abonnement får du med 2 TB lagring. Gemini kommer dessuten snart til Gmail, Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Møter.

Les mer

Med andre ord kan Gemini bli en fullverdig konkurrent til Microsoft Copilot, som bruker alt for lang tid på å rulle ut. Microsoft selger dessuten kun lisenspakker til bedrifter, mens Google Gemini blir tilgjengelig for alle. Microsoft hadde et forsprang, som de ikke har klart å utnytte. Når Google nå kommer på banen mister de muligens ledelsen.

Vanlig Gemini (tidligere Bard) er fortsatt gratis. Og Gemini støtter allerede 40 språk. Det vi gleder oss aller mest til er at Gemini blir integrert i Google Assistant. Androids stemmeassistent er temmelig dum, sett med 2024-øyne.

Gemini kan virkelig komme til å revolusjonere hvordan vi interagerer med maskinene. På godt og vondt.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.