OpenAI ansetter tidligere NSA-sjef i styret – det bekymrer Edward Snowden

Stol aldri på OpenAI og deres produkter igjen, skriver Edward Snowden på X. OpenAI annonserte torsdag at den tidligere amerikanske generalen og NSA-sjefen Paul M. Nakasone tar plass i styret.

Edward Snowden som er kjent for å ha lekket hemmelighetsstemplede dokumenter fra det amerikanske Nasjonale Sikkerhetsbyrået (NSA) i 2013 som viste hvordan amerikanske myndigheter spionerer på sine innbyggere, er tiltalt for spionasje og er stadig i eksil i Russland.

Det er bare én grunn til å utnevne en @NSAGov Direktør til styret ditt. Dette er et forsettlig, kalkulert svik mot rettighetene til enhver person på jorden. Du har blitt advart.

Edward Snowden på X.

Skal gjøre KI beredt

Den tidligere NSA-sjefen blir en del av OpenAIs trygghet- og sikkerhetskommite og skal jobbe med å gjøre kunstig intelligens bedre til å oppdage og reagere på trusler. Nakasone ble utnevnt som NSA-sjef av tidligere president Donald Trump og var sjef fra 2018 og frem til februar i år.

Før Nakasone forlot NSA, skrev han et innlegg der han støttet fornyelsen av seksjon 702 i Foreign Intelligence Surveillance Act, overvåkingsprogrammet som til slutt ble gjenautorisert av kongressen i april.

Av sikkerhetsfolk har OpenAI har tidligere sparket medgrunnlegger Ilya Sutskever som hadde en finger med i spillet da Sam Altman ble sparket i november, og Jan Leike som har uttalt på X at sikkerhet er nedprioritert i selskapet til fordel for kule produkter.

Les mer

Om nyansettelsen sier OpenAI:

Kunstig intelligens har potensial til å ha enorme positive innvirkninger på folks liv, men det kan bare oppnå dette potensialet hvis disse innovasjonene blir sikkert bygget og implementert.

General Nakasones enestående erfaring innen områder som cybersikkerhet vil hjelpe med å veilede OpenAI i å oppnå sitt mål om å sikre at generell kunstig intelligens gagner hele menneskeheten.

Bret Taylor, styremedlem i OpenAI

Styret består nå av Paul M. Nakasone, Sam Altman, Adam D’Angelo, Larry Summers, Bret Taylor, Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman, og Fidji Simo.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.