– Dere kommer aldri til å bruke en så dum språkmodell som GPT-4 igjen

På et seminar på Stanford på onsdag delte Sam Altman noen tanker om kunstig intelligens og veien videre for OpenAI.

– GPT-5 kommer generelt til å bli mye smartere enn GPT-4 , kunne Altman fortelle. – Og jeg tror tyngden i det utsagnet er undervurdert.

Sam Altman er sjef og medgründer i OpenAI, selskapet som står bak ChatGPT, DALL-E, Sora etc. I en samtale med Stanford-foreleser Ravi Belani gir han råd til aspirerende entreprenører på Stanford.

– ChatGPT er mildt sagt pinlig på sitt beste. GPT-4 er den dummeste språkmodellen noen av dere noensinne kommer til å bruke igjen. Med god margin.

Les også: ChatGPT kan ha blitt brukt i titusenvis av vitenskapelige studier

GPT-5 kommer til å bli mye smartere enn GPT-4 og GPT-6 kommer til å bli mye smartere enn GPT-5. Og vi er langt unna toppen av kurven og vi vet hva vi trenger å gjøre.

Sam Altman

Altman sier at han ikke bryr seg om vi bruker 500 millioner, 5 milliarder eller 50 milliarder dollar i året. Det selskapet gjør er å lage generell kunstig intelligens, og så lenge de finner en måte å betale regningene på, så kommer det til å være verdt det.

Les mer

Altman sier han er bekymret over hvorvidt samfunnet klarer å tilpasse seg den nye teknologien. – På kort sikt forandrer verden seg mindre enn man tror, mens på lang sikt endrer den seg mer enn man tror.

Sam Altman ønsker å gjøre ChatGPT tilgjengelig gratis for så mange som mulig i verden. Han tror vi kommer til å få en verden der vi ser på det som en menneskerettighet å tilgang på en gitt mengde datakraft.

Hele samtalen ser du her:

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.