HyperX Alloy Origins 65 – TEST: Blir du ikke god nå, blir du aldri god

Med utskiftbare høye mekaniske taster og aluminiumsramme får du mye for pengene i HyperX’s siste tastatur. HyperX Alloy Origins 65 er et fantastisk tastatur i beskjeden størrelse.

Sjeldent har jeg trykket ned så behagelige taster som på HyperX Alloy Origins 65. Tastaturet er kun 65 prosent av størrelsen til et fullt tastatur og er ment for spillere som ønsker å spare plass på skrivebordet, og som ikke har behov for F-taster eller numerisk tastatur.

Les også: Sennheiser HD 620S – TEST: Det aller beste for den audiofile

Vi har testet tastaturet sammen med musen HyperX Pulsefire Haste II.

Med den nette formfaktoren blir det god plass på skrivebordet, og skulle man likevel ha behov for de ekstra tastene, kommer tastaturet også i full størrelse. Faktisk kommer det også i en enda mindre formfaktor – 60 prosent.

Selv bruker jeg tastaturet ikke bare til spilling og savner derfor det numeriske tastaturet som jeg er ganske avhengig av. Men for de som primært bruker maskinen til spill, bør størrelsen holde fint.

Prisen på 65-utgaven er ikke så verst. Hos Komplett koster tastaturet 1290 kroner, dessverre uten hvilepute til håndbakene.

Kvalitet i hver knapp

HyperX Alloy Origins 65 gir en følelse av kvalitet som jeg ikke tidligere har vært borte i. Det er tungt og solid, med ramme i aluminium og knapper som skal tåle 80 millioner trykk. Når de likevel en gang blir utslitte kan man erstatte dem.

I esken følger det med verktøy for å ta av tastene, en ekstra mellomromstast og en ekstra spesial-tast som man kan bytte med favorittbokstaven sin. Med verktøyet er det kjempelett å løfte av tastene og skifte dem ut.

Å løfte av mellomromstasten kan være litt vrient.

Knappene er svært lette å trykke ned og gir nesten litt for lite motstand i mine øyne. De er så lette å trykke ned at det er lett å komme borti feil knapp, men det gjør også at man kan trykke raskt.

Etterhvert som man blir vant til tastaturet setter man pris på hvor lite anstrengende det er å trykke i timesvis. Men er du glad i taster med mer motstand, er nok ikke dette tastaturet for deg.

Knappene lager heller ikke så voldsomt mye lyd, som enkelte andre mekaniske tastaturer. Lyden er fin og helt passe høy!

Hvilken knapp mangler?

For intens spilling der det gjelder å trykke fort, er tastaturet helt prima. Blir du ikke god i League of Legends med dette tastaturet, blir du aldri god.

«Matte black everything!»

Tastaturets matte overflaten er lekker, og knappene lyser selvfølgelig opp i RBG-belysning som passer fint inn på gutterommet. Hver knapp har sitt eget RGB-lys som kan justeres i fem forskjellige lysstyrker.

Les mer

Lysene kan skrus av i HyperX program-suite, eller lyse i mange forskjellige modus. Du kan skreddersy ditt eget lysshow til punkt og prikke i den superintuitive programvaren. Bare trykk på akkurat den knappen du ønsker og velg hva som skal skje.

Tastaturet reagerer med det samme man gjøre en endring i programvaren.

Pragmatisk og kompromissløst

Jeg savner naturligvis Bluetooth. Dette tastaturet har USB-C-utgang og det er alt av tilkobling. HyperX Alloy Origins 65 er myntet utelukkende for spill og da ønsker man seg så lite forsinkelsestid som over hodet mulig. Derfor inngår ikke HyperX kompromiss med trådløs tilkobling. Det at kabelen enkelt nappes ut er overraskende praktisk når tastaturet skal flyttes.

Tastaturet kan vinkles i tre forskjellige høyder etter situasjon og preferanse.

Det tar litt tid til å vende seg til layouten. Home, Del, PG UP og PG DN sitter til høyre for enter-tasten, litt uvant. Men mange av knappene har påskrevet sekundære funksjoner på siden av knappene som man aktiverer med FN-knappen. Praktisk.

Tross størrelsen har det alle funksjoner, man må bare bli vant til hvordan man bruker det. Tastaturet er rett og slett lite, stilig og kompakt.

tl;dr

HyperX Alloy Origins 65 er et svært godt tastatur til en overkommelig penge. Det blir bedre og bedre jo mer jeg bruker det. Det er for lite for meg, jeg trenger numeriske taster og F-tasterekken, men heldigvis finnes tastaturet i full størrelse.

Med både kablet mus og tastatur blir det mye ledninger på skrivebordet. Men samtidig er det godt å vite at signalene sendes uten forsinkelse.

Pros

Nydelig følelse av knappene

Fin lyd, ikke for høy

Billig til å være så bra

Fin software som gjør det enkelt å justere lysene

Enkelt å skifte ut knapper

Cons

Mangler trådløs tilkobling

Ingen hvilepute for håndbakene

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.