Dette ble lansert på Google I/O 2023

Google Pixel Fold

Googles årlige store lanseringskonferanse Google I/O gikk av stabelen igår. Brettbare Pixel Fold, Wear OS 4, Pixel Tablet, Pixel 7A og ikke minst kunstig intelligens er noe av det som ble vist frem.

Noe av det vi har gledet oss aller mest til å se er Google Pixel Fold. Og nå er den her. Den henter designelementer fra Google Pixel 7, men blir faktisk tynnere når den er åpnet. Google sier det er den tynneste brettbare telefonen på markedet. Den har to skjermer, fem kameraer og noen unike programvareegenskaper.

Les også: Google oppgraderes med kunstig intelligens

Telefonen får Tensor G2-prosessor, 5X telekamera, 7,6″ 120Hz oppdateringsfrekvens, IPX8 som tåler 1,5 meter med vann i 30 minutter, 48 MP hovedkamera, 12GB LPDDR5 RAM og 256 eller 512GB lagring. Telefonen ser unektelig fristende ut. Noe av problemet med Samsungs brettbare telefoner har vært den smale frontskjermen og den tykke formfaktoren. Kanskje Google Pixel Fold har noe for seg. Men den blir dyr. 1800 amerikanske dollar eller 1900 euro er jo ikke lommerusk.

Google Pixel 7a

Billigversjonen av Pixel 7 har allerede blitt testet av flere. Nå er den offisielt ute. Den er litt dyrere enn tidligere a-varianter med en prislapp på 5490 kroner. Men så har den også det meste du kan forvente av et flaggskip. Denne gangen er trådløs lading, mer lyssterk og raskere skjerm på plass, med 90Hz oppdateringsfrekvens. Den har også Tensor G2-prosessor og skal virke like rask som Pixel 7. Telefonen har plastbakside, men skal ifølge Youtuber MKHBD være godt bygget.

Pixel 7a er uten tvil et godt kjøp. Kameraet blir naturligvis det beste kameraet i 5000-kronersklassen. Sensoren er 72 prosent større enn i Pixel 6a. Ting som trekker ned er 18W lading og noe begrenset batteritid. Den skal vare én hel dag og vel så det, men man ønsker seg jo litt mer enn det.

Kunstig intelligens i søk

Google integrerer kunstig intelligens i sin søkemotor. Istedet for å konsentrere seg om en ChatGPT-konkurrent, selvom de også bygger Bard. Men nå får søk en funksjon som svarer deg med kunstig intelligens når du skriver inn et spørsmål. En egen «Perspectives»-rubrikk skal hjelpe deg å få svar på det du lurer på raskere.

I tillegg for Gmail integrasjon med kunstig intelligens som hjelper deg å skrive mail. Får du en mail fra flyselskapet om at flyet ditt er kansellert, kan du få hjelp til å skrive en overbevisende mail om hvorfor du skal få penger tilbake.

Google Maps blir også smartere med en imponerende ny måte å se verden på. Har du en rute du skal sykle kan du nå se hele løypa i 3D.

Pixel Tablet

Googles nye nettbrett er laget for det folk bruker nettbrett til: Se film, spille spill og surfe. Hjemme. Den får aluminiumsramme, fire høyttalere og mange smarte funksjoner. Også denne får Tensor G2.

Mer snacks

Også neste generasjon av Googles klokke-OS, Wear OS 4 ble lansert. Operativsystemet får bedre batteritid og backup til skyen.

Les mer

Annet nytt er at Googles store språkmodell Bard, får Lens-integrasjon. Det betyr at du kan laste opp et bilde til Bard og be den skrive noe om bildet. Google samarbeider også med Adobes KI-prosjekt Adobe Firefly og lar deg be om KI-genererte bilder med stemmen. KI-integrasjon kommer også til Docs, slik at du kan be om tekst generert rett i et dokument.

Android på Pixel-telefonene får også en rekke nye funksjoner, blant annet nye måter å skreddersy låsskjermen på. Nå kan du velge hvordan klokken skal se ut, lage bakgrunner fra emojis(!).

De nye funksjonene kommer til Pixel-telefoner neste måned. (Skjermdump: Google)

Du kan også lage det Google kaller cinematiske bakgrunner der telefonen lager et 3D-bilde ut fra hvilket som helst bilde, med kun ett trykk. Du kan også velge å skape et bilde med generativ kunstig intelligens ut fra en setning om hva du ønsker.

Vi har bare rørt litt ved overflaten av hva som ble lansert i går. Se gjerne CNETs 12 minutter lange sammendrag av Google I/O i filmen under.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.