Google oppgraderes med kunstig intelligens

Google planlegger å oppgradere sin søkemotor med kunstig intelligens og videoer. Med «Project Magi» melder de seg for alvor på i kampen om generativ KI.

«Visuell, smakelig, personlig og menneskelig»

Det er via Googles populære søkemotor at selskapet nå vil introdusere nye KI-funksjoner. Wall Street Journal meldte først om saken, og påpeker at «Project Magi» kan bli en av de største endingene i søkemotoren siden lanseringen i 1998.

Planen skal være at de tradisjonelle «blålenkene» erstattes med en mer interaktiv brukeropplevelse. Brukerne vil da skrive et søkeord, eller gi en verbal beskjed, før Googles KI framlegger relevante nettsteder, videoer og aktuelle SoMe-innlegg.

I følge Google selv vil dette gjøre søkene mer: «visuell, smakelig, personlig og menneskelig»

Les også: Lekket dokument: Kunstig intelligens med åpen kildekode vil utkonkurrere ChatGPT

«Project Magi»

Bruken av generativ kunstig intelligens har eksplodert siden OpenAi lanserte ChatGPT i 2020.

Les mer

Alphabet, Meta og Apple har alle arbeidet på spreng for å innarbeide kunstig intelligens i sine programmer og brukerplattformer. Det er forventet at Google presenterer sine nye funksjoner under sin årlige utviklerkonferanse neste uke.

Googles KI-prosjekt, som har kodenavn «Magi», kan bli en av de største endringene til søkemotoren siden dens opprinnelse. På sikt vil Google sannsynligvis integrere KI i flere av sine funksjoner, inkludert Gmail og Google Docs.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.