Pixie er Googles nye stemmeassistent – blir intelligent og personlig

Snart får Pixel-telefoner ny stemmeassistent. Pixie blir basert på Gemini, erstatter Google Assistant og blir trolig langt smartere og mer personlig.

Google jukset under Gemini-lanseringen. Det satte en demper for begeistringen. Likevel rapporteres det om at Gemini slår knock-out på ChatGPT i 30 av 32 tilfeller.

Google Gemini er en familie av multimodale store språkmodeller utviklet av Google DeepMind. Språkmodellen ble annonsert forrige onsdag og er etterfølgeren til LaMDA og PaLM 2.

Les også: Google innrømmer at Gemini-demonstrasjon var iscenesatt

Nå ryktes det at Gemini kommer til Googles produkter som stemmeassistenten Pixie. Assistenten med det søte navnet erstatter trolig Google Assistant som har vært med oss i alle år.

Kan slå knock-out på konkurrentene

OpenAI lar deg snakke med ChatGPT gjennom deres mobil-app, og opplevelsen er langt bedre enn både Alexa og Google Assistant, for ikke å nevne latterlige Siri.

Microsoft Copilot holder på å ta bedriftsmarkedet med storm, men foreløpig selger de kun pakker på 300 lisenser ad gangen. Om Google lykkes med Pixie kan de få et enormt fortrinn overfor Apple, mens Microsoft kan bli eneveldige herrer av PC-markedet.

Kan komme med Pixel 9

Foreløpig vet man lite om hva Pixie kan, men muligens blir det en mer personlig variant av Bard som kan hjelpe deg med alt Google Assistant kan, og sannsynligvis mye mer.

Les mer

Den nye assistenten blir eksklusiv for Pixel-telefoner og Google-produkter og tar i bruk data fra Gmail og Maps. Slik skal den kunne utvikle seg til en mer personlig assistent enn Google Assistant. Det forventes at Pixie blir lansert med Pixel 9 i oktober neste år.

Google har også annonsert at Gemini kommer til Android i noe de kaller Nano. Tjenesten vil gi telefonen muligheten til å gjøre ting som å oppsummere samtaler og anrop uten å være online.

Om Nano blir endel av Pixie, gjenstår å se. Det begynner å bli mange nye navn å holde styr på: Gemini, Bard, Nano, Pixie. Forhåpentligvis rydder Google opp etterhvert.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.