Nå skriver Google Bard også kode

Google Bard

Fredag annonserte Google at Bard kan skrive kode og utvikle programvare. Nå er den store språkmodellen et nærmere ChatGPT som allerede sparer utviklere for mye jobb og tid.

Google begynte lanseringen av Bard i mars for brukere i USA og UK, men ligger langt etter konkurrenten OpenAI.

Nå gjør de et forsøk på å ta igjen konkurransen ved å lansere en Bard som kan kode i 20 programmeringsspråk. Det inkluderer Java, C ++ og Python. I tillegg kan Bard hjelpe brukere med å feilsøke og forklare kode.

Les også: Store språkmodeller blir ikke bedre enn de er nå, sier OpenAIs CEO Sam Altmann

Bard vil også optimalisere kode for å gjøre den raskere eller mer effektiv om du stiller den enkle spørsmål som «Kan du gjøre koden raskere?». Hvis Bard foreslår kode som ikke fungerer eller som ikke er slik du ønsker den, skriver Google at du kan fortelle Bard, hva som er feil. Så vil den forsøke å rette opp.

Begrenset tilgang

Bard er fortsatt kun tilgjengelig for en liten gruppe brukere som kan chatte og stille spørsmål i stedet for å bruke Googles tradisjonelle søk. Den tar med andre ord ikke konkurransen med ChatGPT helt ennå.

Les mer

Les også: Google-sjef får kritikk etter lansering av Bard

Google understreker at Bard fortsatt er på prøvestadiet og at den fort kan komme til å gi både feil og falsk informasjon, selvom den virker selvsikker. Derfor bør man alltid ta det den svarer med en klype salt. Likevel mener Google at den kan være til stor hjelp for både utviklere og andre luringer.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.