TEST: Dette er stilikonet OnePlus Nord CE 3 Lite

OnePlus Nord CE 3 Lite

En av årets stiligste telefoner er også en av de billigste. Med en limegrønn skinnende glassbakside og to store runde kamerahumper, står OnePlus Nord CE 3 Lite ut av mengden. Jeg får lyst til å bruke denne telefonen for å se kul ut på bussen. Det gjør heller ingenting at varianten kun koster 3890 kroner.

5000mAh batteri, 67W lading, 8GB RAM, 108 MP kamera. Spesifikasjonene til OnePlus Nord CE 3 Lite høres nesten for godt ut til å være sant, prisen tatt i betraktning. Men med den nye Redmi-serien friskt i minnet, er vi blitt vant til at relativt gode telefoner ikke trenger å koste skjorta.

OnePlus Nord CE 3 Lite
Telefonen har en stor lyssterk skjerm. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Les også: Vi tester Redmi Note 12 Pro 5G og 12 Pro+ 5G: Herlig ytelse og ekstrem lading til en billig penge

Det mest imponerende med Nord CE 3 Lite, bortsett fra designet, er batteriet og ladehastigheten. Batteriet er stort, men med 67W lades det fra 0 til 100 på bare 44 minutter. Telefonen har hodetelefonutgang (er det noen som bruker det i 2023?) og en 6,72″ stor lyssterk 120 Hz LCD-skjerm. Og selvom jeg selvfølgelig foretrekker OLED, er dette en fin skjerm, med ganske mørke sortnivåer. Flott skjerm!

Kamera

Mange megapiksler betyr ikke nødvendigvis godt kamera og selvom Nord CE 3 Lite har tre forskjellige objektiver, er det bare ett av de du kommer til å bruke. Det er forresten ikke helt sant, for det ene av de er et dybde-kamera som brukes til å avstandsmåle og fokusere, for hovedkameraet, og brukes hele tiden. Men det er ikke et kamera man bruker aktivt, som for eksempel en zoom eller ultra vidvinkel.

Hovedkamera øverst, macro- og dybdekamera nederst. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Det andre objektivet er et macro-objektiv på 2 MP, som kan gøyalt, men som heller skulle vært et ultra vidvinkelobjektiv med macro-funksjonalitet som tilleggsfunksjon.

Macro-objektiv har dårlig oppløsning og blir sjeldent brukt.

Det er med andre ord det tredje kameraet, hovedobjektivet på 108 MP man bruker til å ta bilder. Og det er et helt ok kamera:

Jeg synes bildene blir ett gram for overeksponert.

Ikke la deg lure av mange megapiksler. Dette er et kamera som tar skarpe og fine bilder, men som ikke imponerer. Når det er lite lys tilgjengelig er ofte hvitbalansen på bærtur, noe som resulterer i grønne bilder eller alt for varme bilder. Og når det er lyst ute blir bildene ofte overeksponert. Jeg undereksponerer bildene jeg tar med Nord CE 3 Lite i kamera-appen for å få bedre resultat. Men det er tungvint.

Om natten

Bildene blir ikke så verst når man husker å undereksponere litt. Men det burde ikke vært nødvendig. Når det er lite lys tilgjengelig får kameraet problemer:

Også med lengre eksponering i nattmodus blir resultatet middelmådig. Mest på grunn av gule og rare farger.

Bildet er mørkt og gult.

Under ser du samme bilde tatt med Xiaomi 13 Pro, som tross alt koster 10 000 kroner mer og har Leica-stempel på kamerahuset:

I tillegg til å få ta inn mye mer informasjon får Xiaomi 13 Pro fargene riktig.

Det er selvfølgelig ikke en rettferdig sammenligning. Men det illustrerer hvor merkelige fargene noen ganger blir på bilder tatt med Nord CE 3 Lite. Det skulle man tro OnePlus kunne ordne med en programvareoppdatering.

Videoopptak har en maksimal oppløsning på 1080p og har en i overkant heftig videostabilisator som man ikke får deaktivert. Kameraet er med andre ord ingen høydare.

Opplevelsen

Med 120Hz oppdateringsfrekvens oppleves telefonen rask. OnePlus har lenge laget flotte varianter av Android og OxygenOS 13.1 er intet unntak. OnePlus gir deg mange muligheter til å skreddersy operativsystemet slik du ønsker, med flere ikonpakker, fonter og farger. OxygenOS har en egen valgfri nedtrekksmeny kalt «hyllen», med widgeter som notater, vær, klokke, skritteller, Spotify og ting du ellers kunne hatt på hjemskjermen. Etter å ha surfet litt rundt i menyen velger jeg å deaktivere den.

Les mer

I innstillinger finner man en egen Zen Mode som har vært med en stund. Når du aktiverer modusen kan det ikke avbrytes. Telefonen stenger alt av funksjonalitet og innkommende varsler, i en valgfri mengde tid. Gøy. Denne funksjonen er det sikkert mange som kunne trengt.

Les også: Tidlig eksponering for skjerm gir svekkede kognitive funksjoner

Telefonen kjører på en Snapdragon 695-prosessor som gjør jobben, har 8GB RAM, 128GB UFS 2.2 lagring, og om man trenger mer, kan man utvide med minnekort opptil 1TB.

Sammenlignet med toppmodellen Snapdragon 8 Gen 2, er ikke 695 spesielt rask. Likevel er den god nok for OnePlus Nord CE 3 Lite. (Ill: Tenzys Tech)

Både minnet og lagringen er langt tregere enn flaggskip-standarder. Men hvem trenger toppmodell-ytelse? Telefonen oppleves mer enn rask nok, og fingeravtrykkleseren på siden er dessuten lynrask.

Jeg savner egentlig ikke OLED-skjerm i Nord CE 3 Lite. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Tl;dr

Til 3890 kroner leverer OnePlus en konkurransedyktig telefon som ser kulere ut enn de fleste andre. Nord CE 3 Lite har et stort batteri som varer i flere dager og som lader opp raskere enn de fleste mobilbatterier. I tillegg oppleves den rask og god i bruk.

Dessverre er ikke kameraet noe å skryte av. Bildene blir skarpe, men fargene er grønne og gule. Med en prislapp på 3890 kroner, kan jeg likevel anbefale OnePlus Nord CE 3 Lite.

Pros

Rålekker bakside. Denne står ut av mengden. Knæsj farge!

Stort batteri og rask lading.

Oppleves rask og fin med 120Hz skjerm.

Cons

Middelmådig kamera som mangler ultra vidvinkel.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.