Vi tester Redmi Note 12 Pro 5G og 12 Pro+ 5G: Herlig ytelse og ekstrem lading til en billig penge

Redmi Note 12 Pro+ 5G

Nye Redmi Note 12 Pro 5G koster 4490 og Redmi Note 12 Pro+ 5G er sannsynligvis en tusenlapp dyrere. Dette er telefoner med mye av ytelsen til svindyre flaggskiptelefoner – til halvparten av prisen.

Man trenger ikke legge så mye penger på bordet for en ny telefon. For under 5000 kroner finnes det massevis av gode telefoner som gjør nytten og vel så det. Siste tilskudd til billigkategorien er Redmi Note 12, Redmi Note 12 5G, Redmi Note 12 Pro 5G og Redmi Note 12 Pro+ 5G. Telefonene ble lansert i Norge mandag 17. april og vi har prøvd de to sistnevnte.

Redmi Note 12 Pro+ 5G har et 200MP hovedkamera. Men ikke la deg lure av store tall. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Les også: Årets beste kameratelefon: Google Pixel 7 Pro og Samsung Galaxy S23 Ultra i triell med Xiaomi 13 Pro

Redmi Note 12 Pros spesifikasjoner:

 • 120 Hz 6,67″ FHD AMOLED-skjerm
 • 200 MP hovedkamera, 8 MP ultra vidvinkel, 2 MP macro
 • MediaTek Dimensity 1080-prosessor
 • UFS 2.2 lagring
 • 5000mAh batteri, 120W lading
 • 3,5mm hodetelefonutgang
 • 8GB+256GB
 • Pris: 4490 kroner

Redmi Note 12 Pro+ spesifikasjoner:

 • 120 Hz 6,67″ FHD AMOLED-skjerm
 • 50 MP hovedkamera, 8 MP ultra vidvinkel, 2 MP macro
 • MediaTek Dimensity 1080-prosessor
 • UFS 2.2 lagring
 • 5000mAh batteri, 67W lading
 • 3,5mm hodetelefonutgang
 • 6/8GB+128/256GB
 • 4490 kroner

For de som ikke har vært borti det kinesiske lavprismerket før, er Redmi et datterselskap av Xiaomi. Produsenten ble først annonsert i 2013 og ble et undermerke av Xiaomi i 2019. Redmis telefoner kjører samme Android-skall som Xiaomis telefoner, MIUI.

Elsker den billigste Pro-modellen

De to modellene er omtrent akkurat like store, med like store skjermer og lignende kameramodul. Men Pro+ har et rundere design og er tyngre (210,5g), mens Pro 5G er mer firkantet og lettere (187g). Faktisk elsker jeg det boksete og lettere designet til Pro-modellen. Den minner litt om gode gamle Google Nexus 5, for de som husker den. Telefonen ligger bedre i hånden og er lettere enn Pro-modellen som er glattere og tyngre.

Redmi Note 12 Pro
Redmi Note 12 Pro 5G ligger godt i hånden med sin boksete form. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Begge telefonene har en rask fingeravtrykkleser på siden, en overraskende rask Mediatek Dimensity 1080-prosessor, stort batteri på 5000mAh og hodetelefonutgang(!).

120W lading!

Det mest oppsiktsvekkende med modellene er den superraske ladingen. 12 Pro+ 5G har hele 120W hurtiglading og lader fullt på rundt 20 minutter. 12 Pro 5G har 67W hurtiglading som også er bedre enn de aller fleste telefoner.

Batteriene på 5000mAh holder i flere dager. Med energigjerrige prosessorer og stort batteri får du aldri «fear of running out» (FORO) med disse.

Macro

Det er litt forskjell på kameramodulene på de to modellene. Pro+ har et 200 MP hovedkamera, mens Pro har et 50 MP. Telefonene har samme ultra vidvinkel på 8 MP og samme 2 MP macro-objektiv.

Bildet til venstre er tatt med 12 Pro, mens det til høyre er tatt med 12 Pro+.

Xiaomi eller Redmi, (hvem skal vi adressere?) kunne holdt seg til for eksempel 12 megapiksler for 200 er et litt for høyt tall for Pro+. Den tar gode bilder, men megapikslene lyver. Kameraet er forhåndsinnstilt på 12,5 MP og det er der det bør ligge. Ingen av telefonene har imponerende kameraer, selvom begge leverer helt kurante bilder. For deg som vil dokumentere hverdagen, snappe, instagramme og sende bilder til venner, er begge kameraene helt ok. Men for deg som bruker telefonen som et kamera, er ingen av disse gode nok. Under ser du bilder tatt med 12 Pro 5G.

Mens disse bildene er tatt med 12 Pro+ 5G:

Natt

Om natten tar Pro+ bedre bilder enn Pro, men begge leverer ok. Sammenlignet med flaggskip som Xiaomi 13 Pro og S23 Ultra kommer de naturligvis til kort hva angår farger og bildeprosessering, selv om bildene blir omtrent like skarpe. Og det er kanskje her telefonen skuffer. Kameraene kunne vært bedre. Men så kommer jeg også rett fra en test av mobilkameraflaggskipene Google Pixel 7 Pro, Xiaomi 13 Pro og S23 Ultra. Jeg er litt yrkesskadet med andre ord. Kanskje det er bedre at du bedømmer selv. Bildet til venstre er tatt med Pro, mens det til høyre er tatt med Pro+.

120 Hz

Telefonene oppleves raske i bruk og med sine 120Hz AMOLED-skjermer går det silkeglatt. Det er først når jeg setter i gang tyngre prosesser at jeg merker en ørliten forskjell fra Xiaomi 13 Pro, som kjører på den langt dyrere Snapdragon 8 Gen 2. Men det er faktisk ikke mye forskjell. Disse leverer bedre enn Pixel 7 Pro i noen tilfeller og oppleves stort sett kjemperaske.

Les mer

Begge telefonene har skjermer som fyller hele flaten. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Men selv om jeg liker Redmis nye billigtelefoner godt er det egentlig lite som er nytt. Spesielt Note 12 Pro er blitt en skikkelig favoritt. Konkurransen om hvem som lager den beste og billigste telefonen har pågått lenge, og OnePlus har vært noen av de beste lenge. Det har i mine øyne ikke skjedd så mye nytt i denne kategorien på lenge. Samtidig skjer det lite nytt i toppskiktet også.

Telefonene har CE-merking og logo på baksiden. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Likevel liker jeg Redmi-serien godt og prisen gjør telefonene kjempeattraktive. Spesielt kan jeg anbefale den billigste av de to Pro-modellene som har en bedre form, er lettere og som føles billigere. Jeg liker det billige. Det er frigjørende. Å ha en telefon man bekymrer seg så mye for er fint.

Tl;dr

Redmi Note 12 Pro 5G og Redmi Note 12 Pro+ 5G er begge to lynraske telefoner, har overlegen rask lading og store batterier. Vil du få maksimal ladehastighet må du huske å aktivere ekstra rask lading i innstillinger. Det er ikke påskrudd i utgangspunktet.

Dessverre imponerer ikke kameraene. Begge telefonene tar helt fine bilder, men de mangler det lille ekstra som gjør at man får lyst til å ta bilder. Fargene er umotiverende og 200 MP er et alt for høyt tall som ikke gir mening i så små objektiver. Likevel er de helt ok for den mindre kresne.

Telefonene kom i salg 17. april hos Elkjop, Power, Komplett og på Mistore.

Pros

Mye telefon for pengene.

Ekstremt rask lading

Fint design, vi liker spesielt godt Redmi Note 12 Pro 5G

Cons

Kameraene nærmer seg ikke flaggskipmodellenes.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.