TEST: Sennheiser Accentum Wireless – veldig bra og koster ikke skjorta

  • Fet lyd, god støykansellering
  • Flott minimalistisk design
  • Har noen mangler. Deal breaker?

Sennheiser Accentum Wireless er et par robuste, pene, gode trådløse hodetelefoner med overlegen batteritid og god lyd. De er forholdsvis billige, har aktiv støykansellering, men ellers få smarte funksjoner. Bare et par ting trekker ned.

Endelig et par high-end hodetelefoner til en litt billigere penge! Vi er blitt vant til at flaggskipene fra både Sony, JBL, Bose og Sennheiser koster fra 3000 kroner og oppover.

Boses flaggskip QuietComfort Ultra koster over 5000 kroner. For ikke å snakke om de ekstravagante Apples AirPods Max til 6500 kroner. (Disse kjøper folk utelukkende for statusens skyld?!)

Med Accentum Wireless går Sennheiser i en billigere retning med god lyd, komfort og pent design, til kun 1979 kroner. Så la oss se på hvordan Sennheiser har spart penger.

Lyd

Lyden i hodetelefonene er god. Sennheiser sier selv at Accentum Wireless låner mye fra Momentum 4 og at brukere får super lyd, uten å kompromittere batteritid eller «trådløs frihet». Hodetelefonene er billigere enn flaggskipene, forhåpentligvis uten at det går på bekostning av det som teller.

Putene er store og komfortable.

Høyttalerelementene er på 37mm som ikke er veldig stort til hodetelefoner å være, men som likevel gir rungende bass i ørekanalene. Til sammenligning har Momentum 4 42 mm elementer.

I mine ører er bassen i utgangspunktet litt for høy i hodetelefonene, så noe av det første jeg gjør er å finne equalizeren i appen og justerer ned de dypeste frekvensene.

Appen har et program som tar deg igjennom et sett med steg der du igjen og igjen velger innstillinger som gir best lyd. Basert på dine valg lager appen en equalizer som er skreddersydd etter dine preferanser.

Da låter det bedre. Sennheiser Accentum Wireless koster for øyeblikket 1979 kroner.

Design

Sennheiser Accentum Wireless har et minimalistisk stilrent formspråk. Det er ingenting ekstravagant eller skrikende ved disse. Ingen store knapper eller utfordrende detaljer. Bare matt svart. Hodetelefonene er behagelige å ha på og putene er store, gode og myke.

Leddet mellom bøylen og klokkene er smidig og roterer glatt. Hodetelefonene gir en følelse av kvalitet, selvom alle overflater er i plast. De er rett og slett fine.

Dessuten har Sennheiser Accentum Wireless svært god batteritid. Selskapet skilter med opptil 50 timer lytting. Hurtiglading i ti minutter gir fem timer lytting.

Mangler noen ting. Deal breaker?

Merk! Det følger ikke med etui. Sennheiser har helt klart spart der de kan for å holde prisen nede. Hodetelefonene har heller ikke AUX-inngang. De egner seg med andre ord ikke til spilling, filmklipp eller annen bruk der forsinkelsestid ødelegger flyten.

Selvom det skal sies at Bluetooth 5.2 er raskt og at forsinkelsestiden fremstår som minimal. Når jeg ser et YouTube-klipp med hodetelefonene generes jeg ikke noe særlig av forsinkelsen. Ifølge Rtings.com har hodetelefonene en forsinkelse på beskjedne 37.7 millisekunder, hakket bedre enn Momentum 4.

Et annet aspekt med kabel, er muligheten til å bruke hodetelefonene selvom de er tomme for batteri. Det går ikke med disse.

Annet enn støykansellering har ikke Sennheiser Accentum Wireless spesielt mange fancy funksjoner. De pauser ikke avspillingen når du tar de av. De tar heller ikke pause eller skrur på gjennomlytting om man begynner å snakke, slik Sony 1000XM-serien gjør.

Jeg er i grunn ikke fan av for mange «smarte» funksjoner. Som oftest blir det til at hodetelefonene gjør ting i hytt og pine, uten at man har kontroll over hva som skjer. Jeg liker det enkelt.

Aktiv støykansellering

Støykanselleringen er i det hele tatt svært bra. Like bra som andre dyrere klokker. Det blir omtrent nesten helt stille rundt meg når ANC er på. Ifølge Soundguys blokkerer klokkene 30-40dB støy over 1kHz, noe som tilsvarer 90 prosent av volumet. Under 1kHz blokkerer de 15-20dB, noe som er midt på treet.

For å endre mellom ANC og «Transparency» dobbeltklikker man på av-og-på-knappen. Trykker man én gang skifter man når aktiv støykansellering er på hører man hva som skjer rundt i noen få sekunder.

Les mer

Aktiv støykansellering har en egen vindfunksjon som demper vindstøy. Denne fungerer bra. Vindlydene som ellers er ganske prominente om det blåser med ANC aktivert, forsvinner. Selv på vidda.

I utgangspunktet har klokkene god passiv kansellering, så med effekt i tillegg, blir det svært stille.

App

I appen kan man legge inn noe Sennheiser kaller lydsoner. Man kan lage opptil 20 forskjellige geografiske soner med forskjellige innstillinger. Hjemme kan være en sone, slik at et sett med innstillinger aktiveres når du kommer hjem.

Du kan velge at gjennomlytting aktiveres når du kommer hjem, eller en bestemt equalizer. Du kan også velge hva som skjer når du forlater sonen.

I appen er det en funksjon kalt «sidetone» som lar deg justere hvor høy din egen stemme skal være når du snakker i telefonen. Du kan velge mellom 0 prosent, 50 og 100 prosent effekt.

Konklusjon

Med god lyd, komfort og aktiv støykansellering til under 2000 kroner, er Sennheiser Accentum Wireless et godt kjøp. Det svarte matte minimalistiske designet er appelerende, selvom det kanskje tenderer mot kjedelig for de som er glad i mer bling.

Dette er et par hodetelefoner som gjør jobben. Sennheiser sparer på fancy funksjoner for å holde prisen nede. Dessverre trekker knotete styring av støykansellering og mangel på AUX ned. Det at det ikke følger etui med er heller ikke så bra.

Men noen steder har Sennheiser spart for å holde prisen nede, og jeg er glad for at det hverken er på lydkvalitet eller støykansellering.

Pros

Ekte Sennheiser-lyd

Relativt billige

Enkel minimalistisk design, uten for mange "smarte funksjoner"

Kjempebra batteritid

Cons

Mangler AUX

Ikke mulig å justere ANC, uten å åpne appen

Mangler etui

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.