JBL Tour One M2 – Fantastiske hodetelefoner, men én ting irriterer

JBL Tour One M2 Teknokratiet

JBL leverer fantastiske hodetelefoner med JBL Tour One M2. Hodetelefonene omtales som de beste støykansellerende hodetelefoner JBL har produsert, noe jeg kan si meg enig i

Avansert, men brukervennlig

Etter å ha brukt de relativt enkle JBL Tune 750BTNC, har det vært en forfriskende opplevelse å teste JBL Tour One M2. Dette er fantastiske hodetelefoner tilpasset en hver form for bruk som samtidig leverer ypperlig lyd og best-i-klassen støykansellering.

Tour One M2 gjengir musikken med et høyt detaljnivå. Med 40 mm dynamiske høyttalerelementer og relativt lav impedans, runger bassen gjennom ørekanalene. Ved aktiveringen av JBLs ‘spatial sound’ høres lyden mer 3D-aktig ut enn ved ren stereo.

Støykansellering

JBLs støykanselering kalles True Adaptive ANC og skjer i samtid tilpasset omgivelsene. Hodetelefonene bruker fire støysensitive mikrofoner til å forstå lyden fra omgivelsene for å gi en best mulig opplevelse. Hodetelefonenes puter dekker øret på en behagelig og tett måte og gir i seg selv god passiv støykansellering som bidrar til å gjøre den aktive støykanselleringen så god som den er.

JBL Tour One M2_Teknokratiet05
Koppene sitter behagelig over øret og har god passiv støykansellering i tillegg til svært god aktiv. (Ill: Teknokratiet)

På vei til jobb, på kontoret eller på spasertur, får man en svært god lytteropplevelse. Støykansellering oppleves heller ikke som veldig «trykkende» og demper lyden godt uten at det er behov for unødvendig høyt volum.

Det er også med støykansellering at Tour One M2 viser en av sine allsidige sider. JBL Headphones App gir deg nemlig flere muligheter til å tilpasse støykansellering.

JBL Tour One M2 Teknokratiet09
Hodetelefonene foldes enkelt sammen. (Ill: Teknokratiet)

Fra tidligere har appen støykansellering rettet mot bass, vokal og jazz, men du kan også vri støykanselleringen etter egen preferanse.

Les også: Derfor er Huawei FreeBuds Pro 2 overlegne

Mange valgmuligheter

Appen gir samtidig flere muligheter til å tilpasse hodetelefonene til individuelle behov. Man kan for eksempel velge om man ønsker å justere volum ved å berøre den ene hodetelefonen, eller bruke vanlig volumknapp.

Gjennom appen er det også mange brukervennlige funksjoner. Når «Smart talk» aktiveres slutter lyd å spille i det du selv begynner å prate.

Med «Auto Play & Pause» aktivert slutter lyden å spille når man ta telefonene av, som er meget praktisk siden man slipper å fomle etter en knapp eller dra fram mobilen. Videre har hodetelefonene menger med tilleggsfunksjoner, også om man skal bruke dem til kommunikasjon som telefon eller over nett.

Litt irriterende knapper

Det er likevel her at JBL Tour One M2 viser noen få svakheter. Ettersom at hodetelefonene har alle disse berøringsfunksjonene hender det fort at man gjør justeringer ved feil. Plutselig har man med en berøring skrudd over fra alminnelig støykanseleringen til tilpasset støykanselering.

JBL Tour One M2 Teknokratiet
Av-og-på-knappen er lett å komme borti. (Ill: Teknokratiet)

Av/på-bryteren er også plassert rett ved volumbryteren. Flere ganger har jeg forsøkt å justere volumet, eller bare rettet på hodetelefonene, for så å skru dem helt av.

Les mer

Komfort, tilleggsutstyr og overlegen batteritid

Les også: Vi har aldri sett raskere lading: 300W gir fullt batteri på fem minutter

Hodetelefonene er komfortable å bruke og dekker ørene godt. Nyttig tilleggsutstyr inkluderes også. At det for eksempel skulle følge med lydkabel til hodetelefoner som bruker Bluetooth var en hyggelig overraskelse.

Ellers kan JBL Tour One M2 skyte av en imponerende batteritid. Når undertegnede ferdiggjør denne anmeldelsen har mine hodetelefoner blitt ladet kun to ganger. De skal vare i 50 timer uten støykansellering, og 30 med støykansellering aktivert. Det er overlegent Sony WH-1000XM5 som har 30 timer uten støykansellering.

Oppladingen går også meget raskt og gir fem timer bruk på bare ti minutter. Attpåtil kan hodetelefonene lades trådløst.

JBL Tour One M2 har utsalgspris på 2999 kroner, som er noe lavere enn Bose NCH 700 og betraktelig lavere enn Sony WH-1000XM5.

Tl;dr

JBL Tour One M2 er Fantastiske hodetelefoner med strålende lyd og ypperlig støykansellering. JBL-appen gir deg store muligheter til å tilpasse lyden etter eget ønske og hodetelefonene egner seg til mange former for bruk. Batteritiden er overlegen. Det eneste som trekker ned er de litt irriterende knappene og bryteren som man lett kan komme borti ved uhell.

Pros

Ypperlig støykansellering

God batteritid

Brukervennlig app med gode funksjoner

Komfortable og behagelige

Cons

Følsomme knapper og brytere som kan gjøre at lydmodus endres eller at hodetelefonene skrus av

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.