Vi har aldri sett raskere lading: 300W gir fullt batteri på fem minutter

Xiaomi-300W-lading

Mobile World Congress (Barcelona): Aldri før har verden sett så rask lading av en mobiltelefon. Den forrige rekorden var det Realme som satte tidlig i februar med 240W. Før det stod rekorden fra oktober med Xiaomis 210W lading. Og i går kunne deltagere på MWC være vitne til 300W lading i en modifisert Redmi Note 12 Pro+, et datterselskap av Xiaomi.

Telefonen har et batteri 4100mAh og med 300W er det fullt på bare 5 minutter. Etter ett minutt har telefonen 20 prosent og etter 2 minutter og 12 sekunder er den ladet til 50 prosent. Det lover svært bra. Også for ladeteknologi generelt. Det å vente på lading vil om få år være greie fra steinalderen.

Milevis foran Apple

For øyeblikket har Xiaomi 13 Pro som vi har inne til test, 120W lading som gir fullt batteri på 19 minutter.

Xiaomi 13 Pro fotografert med S23 Ultra. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Det er allerede svært raskt og får Samsung og Apple til å fremstå som fossiler. Til sammenligning har toppmodellen iPhone 14 Pro Max en ladehastighet på 27W, mens de mer folkelige modellene 14 og 14 Plus gir seg på 20W. Det gir en ladetid på 2 timer og 29 minutter fra 0 til 100 prosent for 14 Plus.

Les mer

I filmen under kan du se ladehastigheten med egne øyne.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.