Rabbit R1 er CES’ mest ambisiøse produkt

Rabbit R1 er kanskje CES’ mest ambisiøse produkt. En oransje liten telefon som bruker kunstig intelligens til å befri deg fra masete apper.

Rabbit R1 er en liten telefon med et operativsystem som bygger på kunstig intelligens Misjonen: Å la deg slippe å bruke apper. Med kunstig intelligens bruker Rabbit R1 appene dine, utfører handlinger, og gjør ting for deg. Det er i alle fall ambisjonen.

Les også: Slik bruker du generativ kunstig intelligens som en profesjonell i 2024

I demonstrasjonen som ble vist på CES torsdag ber sjefen for Rabbit Jesse Lyu, enheten om å bestille en tur til London for ham. Det gjør den. Deretter bestiller han en pizza og en Uber med enheten, og lærer den hvordan den kan lage bilder med Midjourney.

Aldri mer rotete apper

Jesse Lyu beklager seg over hvordan et hav av apper har gjort livene våre rotete. Skal du kjøpe bussbillett må du lete igjennom app-biblioteket ditt, åpne riktig program og bla igjennom til riktig knapp. Med Rabbit R1 slipper du det.

Rabbit R1 lærer seg hvilket som helst brukergrensesnitt i hvilken som helst app, skal vi tro Jesse Lyu.

Telefonen har et kamera som snus 180 grader.

Telefonen har et kamera som kan snus 180 grader og en knapp man holder inne når man vil snakke til telefonen. Skjermen, opplyser selskapet, er mest til for at man skal kunne verifisere at telefonen gjør det den har fått beskjed om.

Styrer apper på vegne av deg

Ber du den om å bestille en Uber til Kirkeveien, vil den altså åpne appen, og bestille en tur for deg, uten at du trenger å trykke så mye som på en knapp. For at Rabbit R1 skal kunne utføre handlinger på vegne av deg, logger man først inn på forskjellige tjenester i Rabbit’s web-portal. Ifølge

Les mer

Enheten skiller seg fra tradisjonelle smarttelefoner ved at man interagerer med den gjennom naturlig språk, uten behov for skjermer eller app-baserte operativsystemer. Det er mye forventning knyttet til Rabbit R1. Hvor bra den fungerer i praksis gjenstår å se. Den ser i alle fall superkul ut.

Telefonen har en stor språkmodell som forstår naturlig språk, og en stor handlingsmodell, som får ting gjort. Selskapet bruker de to i kombinasjon for å gjøre handling ut av ord.

Rabbit R1 kan forhåndsbestilles allerede for kun 199 dollar, men har solgt 10 000 allerede og er utsolgt. Uansett er den ikke tilgjengelig i Norge med det første.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.