Bang & Olufsen lanserer smarthøyttalere som skal vare i flere tiår

Beosound A9 ble første gang lansert i 2012 og regnes som et av Bang & Olufsens ikoniske produkter. Beosound 2 fra 2016 vekker også oppsikt og har vært lansert to ganger tidligere. Nå blir nye utgaver av høyttalerne en del av B&Os programvareplattform Mozart, noe som sikrer dem for fremtiden med utskiftbare deler.

Ifølge pressemeldingen er høyttalerne utrustet for å møte fremtiden med utskiftbare moduler. Slik skal de kunne oppgraderes dersom det for eksempel kommer ny strømmeteknologi som krever ny hardware.

Norske priser:

  • Beosound 2 koster 31 990 kroner
  • Beosound A9 koster 35 490 kroner
Beosound A9 og Beosound 2.
Beosound A9 og Beosound 2. (Ill: B&O)

Går i strupen på smarthøyttalerens store problem

Slik er de ment å kunne vare i flere tiår og på den måten går B&O rett i strupen på det som har vært smarthøyttalernes problem lenge: At de går ut på dato så snart standardene endres. Gode høyttalere fra 70-tallet spiller fortsatt godt, mens en Bluetooth-høyttaler fra 2012 er som et fossil å regne. Med utskiftbar teknologi ser Bang & Olufsen for seg at man skal kunne ha glede av høyttalerne i flere tiår fremover.

I dag markerer vi to av våre mest populære hjemmehøyttalere nå er rustet for
fremtiden. Tidløst design handler ikke bare om å lage produkter som er laget
for å vare, det handler også om å lage design som folk blir fenget av og stolte av
å eie i flere tiår.

Michael Henriksson, B&Os Vice President of Product Marketing

To klassikere

Beosound A9 5th Gen ble designet av Øyvind Slaatto for over ti år siden og er fremdeles et av selskapets mest populære produkter. Volumet kontrolleres ved at man skyver hånden over overflaten og med ett trykk stopper du, pauser etc. Beosound 2 3th Gen er en flerromshøyttaler som ble første gang lansert i 2016. Den er formet som en kjegle og har også et karakteristisk design. Høyttaleren kartlegger sin egen plassering i rommet og tilpasser lyden således.

Les mer

Høyttalerne kommer i finishene Black Anthracite, Gold Tone og Natural Aluminium.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.