DuckDuckGo lanserer KI-assistent; DuckAssist

DuckDuckGo har lansert sin egen KI-assistent, DuckAssist. Dermed finnes det nok en søkemotor som vil tilby assistanse skapt av kunstig intelligens.

KI-assistent i nettleser og søkemotor

DuckDuckGo har siden lanseringen i 2008 hatt stort fokus på personvern. Søkemotoren lager ikke profiler av brukerne og lagrer dermed heller ikke personlig informasjon. Nye DuckAssist er en KI-assistent integrert i den tradisjonelle nettleseren. Den nye «assistenten» kan benyttes av alle brukere.

Ved å skrive inn spørsmål i et søkefelt vil KI-assistenten gerere et svar. DuckAssist henter da informasjon fra Wikipedia og Encyclopedia Britannica og gir informasjon som besvarer spørsmålet direkte. Det er gjennom OpenAI og Anthropic at informasjonen hentes. Foreløpig kan denne assistenten brukes i nettlesere som Edge.

DuckAssist er altså ikke en chat-bot, men en KI-assisten som gir mer personlige svar til brukernes henvendelser. DuckDuckGo håper og mener at dette skal spare brukerne tid og sørge for at man alltid får den mest oppdaterte og troverdige informasjonen.

Les også: ChatGPT kan ha brukt like mye strøm som 175 000 husstander i januar

Første av mange KI-integrerte funksjoner

DuckDuckGo har flere planer for KI-integrerte funksjoner i sin nettleser. Om DuckAssist blir vellykket, vil funksjonen i tillegg bli tilgjengelig for alle som bruker DuckDuckGos søkemotor.

Gabriel Weinberg, grunnlegger av DuckDuckGo, er likevel tydelig på at de er avventende med bruk av KI.

Les mer

Selskapet har nok tatt i betraktning den katastrofale lanseringen av Bings KI, som på kort tid ble åpent rasistisk og planla verdensdominans.

Samtidig er det klart fra Weinbergs egen blogg at personvern er og blir DuckDuckGos sterkeste side. Weinberg går derfor langt i å understreke at selv om brukerne nå «overleverer» informasjon til en tredjepart gjennom OpenAI og Anthropic, er deres anonymitet fortsatt garantert.

Bruker du DuckDuckGo?

View Results

Loading ... Loading ...

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.