Hands on med Sonos Ace + VIDEO

Sonos Ace er blant de stiligste hodetelefonene vi har prøvd: Kvalitet tvers igjennom, knallyd og topp støykansellering, med Sonos’ økosystem integrert.

Endelig er de svært så etterlengtede Sonos Ace lansert. Det har vært knyttet mye forventning til de nye hodetelefonene og vi har pent måttet holde munn etter at vi fikk en sniktitt i København for et par uker siden.

I filmen under kjenner vi på hodetelefonene og tar en prat med Andrew Deverell, Design Operations Manager hos Sonos:

Sonos Ace har 40mm dynamiske drivere, åtte mikrofoner, romlyd, justerbar EQ, støykansellering, tapsfri lyd og koster 5499 kroner.

Førsteinntrykket

Det umiddelbare inntrykket, uten å ha testet dem skikkelig, er at hodetelefonene er som en drøm. Med det som virker som svært god lyd, gjennomlytting som høres nærmest helt naturlig ut, effektiv støykansellering og en ergonomi og et design som minner om noe Apple kunne levert, er kanskje dette de optimale hodetelefonene.

Les også: TEST: Roborock S8 MaxV Ultra suger skikkelig

Chris Pike, Principal Research Scientist og Gershon Dublon, Principal Audio Researcher.

Med en prislapp på 5499 kroner nærmer de seg også Apple sine AirPods Max i pris som er en tusenlapp dyrere.

Slik ser hodetelefonene ut på innsiden. Putene er festet med magnet slik at du enkelt tar de av om de blir slitt og må byttes. Slik forlenger Sonos levetiden til hodetelefonene.

Sonos Ace lar deg lytte eller snakke i opptil 30 timer på en lading. Med hurtiglading får du 3 timer batteritid på 3 minutter lading ved bruk av den medfølgende USB-C-kabelen.

Alt lekket, bortsett fra én viktig ting

Vi visste det meste om Sonos Ace fra før. Likevel hadde selskapet klart å presse ett stort ess inn i ermet:

Sonos Ace er nemlig bygget for å passe inn i Sonos økosystem. Du skal kunne ta på deg hodetelefonene og med ett klikk, flytte lyden du spiller av i hjemmet ditt til hodetelefonene.

Hodetelefonene i biter.

Slik kan du enkelt ta hensyn til samboeren din når hun sovner på armen til filmen dere ser på sammen. Du tar på deg hodetelefonene, trykker på funksjonsknappen, og vipps er lyden flyttet inn i Ace. Funksjonen fordrer at du har Sonos Arc.

I demoen i København fungerte funksjonen svært godt.

Knappen på hodetelefonene er forresten ganske fin. Den kan både skyves opp og ned, og trykkes inn. Trykk én gang for å starte og stoppe musikken, eller skyv opp og ned for volum.

Sonos Ace virker hakket mer gjennomført enn mye annet jeg har prøvd.

Langt trykk kobler deg på hjemmeanlegget. I tillegg er det en myk rund knapp som lar deg bytte mellom støykanselering og omverdenlyd. Om det går an å

I København fikk vi en prat med sjefsdesigner i Sonos Andrew Deverell som kunne fortelle at hodetelefoner er noe de har hatt lyst til å gjøre i 20 år. Så da bør det bli bra.

Og som forventet: Sonos Ace er blant de mest komfortable hodetelefonene jeg har prøvd. Klokkene sitter svært lett og behagelig rundt ørene og veier slett ikke for mye. Gjennomlyttingsfunksjonen oppleves naturlig og det er nesten så man ikke hører at man har tatt på hodetelefonene i det hele tatt, når funksjonen er påskrudd.

Andrew Deverell forteller om Sonos’ designfilosofi.

Når Sonos har designet Ace har lydopplevelsen stått i stått i fokus. Og lyden i disse virker svært bra. Sonos har lagt mye vekt på å forsøke å gjenskape et fullskala surround-anlegg inne i hodetelefonene, slik at du får en like god opplevelse av å se film med disse, som om du satt i en kinosal. Om ikke bedre.

Les mer

Kinosal i hodetelefonene

Støykanseleringen låter også bra. Det samme gjelder lydkvaliteten. Den oppleves god, stor, romslig og en smule skarp ved første ørekast.

Hodetelefonene minner om Apple AirPods Max.

Hodetelefonene har også det Sonos kaller retningsbestemt lyd. Når du ser på TV retter lyden seg etter TVen slik at det høres ut som lyden kommer fra skjermen. Når du snur på hodet «sitter lyden fast» i TVen.

Hodetelefonene har naturligvis også Bluetooth 5.4 slik at du kan bruke dem på farten. Appen oppdateres ved lansering slik at den fungerer utenfor hjemmets WiFi.

Sonos Ace blir tilgjengelig globalt i svart og dempet hvit fra den 5. juni for 5499 kroner. Vi gleder oss til å teste hodetelefonene skikkelig og kommer tilbake med full test.

Overraskelse: Sonos Roam 2!

Sonos hadde en ekstra overraskelse på lager idag. Samtidig med Ace lanserer de Roam 2. Den nye Roam er en oppgradering av den populære og ultraportable Roam, nå forbedret med enklere kontroller og raskere oppsett.

Roam 2 har oppfrisket design og brukergrensesnitt, og opptil 10 timer kontinuerlig avspilling på en enkelt lading. Med IP7-sertifisering kan den håndtere sprut, skitt, varme og kulde uten problemer.

Roam 2 kommer i fargene grønn, rød, blå, svart og hvit og er tilgjengelig globalt fra og med i dag, 21. mai, for 1999 kroner.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.