JBL Tour Pro 2: Øreproppene som gjør noe helt nytt

JBL Tour Pro 2 skiller seg fra andre propper med skjerm på etuiet. Men er det noe vits? Eller er det gimmick?

Det er forfriskende å se nytenkning i en nokså stagnert produktkategori. Helt trådløse ørepropper har vært gode lenge og det er vanskelig å forestille seg hva som kan forbedres noe særlig. Men JBL gjør et forsøk med Tour Pro 2.

Les også: JBL Tour One M2 – Fantastiske hodetelefoner, men én ting irriterer

  • IPX5 motstandsdyktig mot vannsprut.
  • Støykansellering
  • 10 timer avspilling uten støykansellering, 8 timer med, 40 timer avspilling totalt på en lading med etuiet
  • Fulladet på to timer
  • Bluetooth 5.3
  • Google Fast Pair
  • 6 mikrofoner
  • Dolby Atmos
  • 2 år garanti
  • Pris: 2790 kroner

JBL Tour Pro 2 har nemlig noe ingen andre helt trådløse ørepropper har. Ideen er at man skal kunne bruke proppene uten å ta frem telefonen. Den lille skjermen på etuiet lar deg styre musikken, svare på anrop, justere volum, velge støykansellering, sette på alarm og mer.

Du kan ta telefonen og dempe mikrofonen rett på etuiet.

Og tidvis er det praktisk. Når det ringer putter jeg en propp i øret og tar telefonen ved å trykke på den lille skjermen. Når jeg vil hoppe til neste sang kan jeg gjøre det på etuiet uten å ta frem telefonen. Jeg kan også sjekke klokken på den lille skjermen og jeg får opplyst hvor mye batteri det er på hver propp og i etuiet. Men jeg spør meg stadig: Er det noe jeg trenger?

Ikke silkesmud

Med Google Fast Pair kobler proppene seg til telefonen sømløst umiddelbart. Appen JBL Headphones er et must. Den gir deg masse valg. Men hver gang jeg åpner den må jeg forbi et irriterende trinn hvor man velger hvilke propper man har. Det burde den lære seg etter første gangs bruk.

Slik ser fanen for støykansellering ut.

For at et slikt produkt skal selge bør det være raffinert og klart. Men etuiet oppleves dessverre en smule plastikkaktig. Dessverre er oppdateringsfrekvensen i skjermen laber og sveipingen i menyen er mindre glatt enn jeg skulle ønske. Skjermen ligger også dypere enn det vi er vant til i telefonskjermer. Den oppleves med andre ord ikke helt topp, selvom oppløsningen og lysstyrken er god.

Masse funksjonalitet

Når du sveiper mellom ulike funksjoner flyr også strømindikatorene sidelengs, selvom de står på samme sted hele tiden. Ikke helt topp. Men skjermen har mye funksjonalitet. Du kan gjøre etuiet til ditt eget ved å velge mellom et utvalg bakgrunner, eller laste opp ditt eget bilde fra appen. Og det er jo litt stilig med en sånn liten skjerm på etuiet.

Hver propp har tre mikrofoner.

I appen kan du også kjøre tester for å optimalisere proppene for ørene dine. Ørekanaltest og hørselstest ligger også inne. Og på etuiet kan du velge mellom forskjellige EQ-innstillinger og forskjellige støykanselleringsmoduser. Det er praktisk.

Å åpne appen tar lenger tid enn å justere slikt på etuiet, så det har absolutt noe for seg. Etuiet gir også beskjed om du har fått ny melding, men det viser dessverre ikke selve meldingen. På etuiet står det bare at du har en ny melding. Og det er ikke så mye vits.

I appen er det en funksjon som må være fin for hørselshemmede. «Personal Sound Amplification» lar deg skru opp lyden rundt deg. Slik kan du følge med på kollegaenes samtale på andre siden av kontorlandskapet. Gøy!

Batteritiden i disse er også svært god med hele ti timer lytting uten støykansellering, og åtte timer med. Med ladeetuiet har du hele 40 timer lytting foran deg. Nok til de drygeste flyturene og de lengste hytteturene.

Komfort, utseende og lyd

Proppene er gode å ha i øret og sitter godt. Tuppen stikker et stykke ned, men ligger godt over øreflippen. Den trykkfølsomme flaten er lettere å treffe med fingeren, enn på mange andre propper jeg har vært borti.

Les mer

Med IPX5 skal de tåle en sprut og litt svette, men jeg ville ikke skyldt de under vasken etter trening.

Proppene sitter godt.

Proppene ser muligens mer plastikkaktige ut enn andre propper, men kjennes både solide og behagelige mellom fingertuppene. At de er enkle å trykke på er et stort pluss. I sølv er proppene kanskje ikke de peneste i mine øyne, men JBL Tour Pro 2 kommer også i en sort variant som ser hakket vassere ut.

Og lyden er temmelig god. Spesielt bassen er fyldig og rund. Støykanselleringen er også svært god, helt på høyde med Huawei Freebuds Pro 2, om ikke bedre.

Proppene er behagelige å ha i øret.

tl;dr

Jeg hadde ikke anbefalt proppene. Med en forholdsvis stiv pris føler jeg man legger penger i feil pott. Skjermen er gøy, men om mulig noe overflødig. Jeg synes det blir nok skjermer. Det å kunne gjøre raske justeringer av støykansellering og sette på nedtelling er praktisk. Men på mange propper kan man justere dette rett på proppene, enten ved å trykke, eller snakke.

Etuiet er også i største laget for min del, kanskje akkurat litt for stort til gå rundt med i lommen. Skjermen tar nødvendigvis plass. Men god batteritid, mega støykansellering og en rungende bass trekker opp. Og JBL skal ha for at de prøver noe nytt.

Pros

God batteritid

Bra støykansellering

Unik skjerm i etuiet

Kraftig bass

Cons

Skjermen kunne vært mer raffinert.

Ikke mitt favorittdesign

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.