Windows 12 kan komme neste år

Windows 12 kan komme neste år.

Selvom det føles som om Windows 11 nettopp ble lansert, er Windows 12 allerede på vei, skal vi tro en tweet fra brukeren @leaf_hobby. Intern informasjon fra Intel om deres nye prosessorer nevner Windows 12 som en støttet plattform.

Som Trusted Reviews skriver lovte egentlig Microsoft at Windows 10 var siste versjon. Ikke lenge etter lanserte de overraskende nok Windows 11, som foreløpig er langt fra å bli den dominerende versjonen av Windows. (Kanskje ikke så rart når den mangler elementære funksjoner som å kunne dra en fil på et program i oppgavelinjen.) Likevel, selv om Windows 11 såvidt er landet, kan det se ut som at Windows 12 kan komme allerede neste år.

Les også: Glem kunstig intelligens. Nå skal hjernevev brukes i datamaskiner.

Extremetech melder 2. februar at Windows 11 har 18,1 prosent markedsandel, mens Windows 10 fortsatt er installert hos 68,75 prosent. Selvom det er over et år siden OSet ble lansert.

Oppdatert: En fersk undersøkelse på Steam viser at spillere hopper over til Windows 11. 32,06 prosent av Steam-brukerne er på Windows 11, mens 62,33 prosent er på 10.

Meteor Lake støtter Windows 12

Ifølge Trusted Reviews vil hverken Microsoft eller Intel kommentere lekkasjen. I tweeten som nå er slettet skriver man at Intels nye serie, Meteor Lake vil støtte 20 stk PCIe Gen5-spor, WiFi 7 og Windows 12.

Microsofts markedsføringssjef Yusuf Mehdi sier til The Verge, at Windows 12-oppgraderingen i hovedsak kommer til å handle om kunstig intelligens. Tidligere denne uken kom nyheten om at Bings nye ChatGPT-robot integreres rett i oppgavelinjen.

Les mer

Mehdi sier til The Verge at KI kommer til gjøre om på alle måter man interagerer med Windows på. Forrige gang Microsoft ville gjennoppfinne måten vi bruker Windows på, var med Windows 8. Da fjernet de startmenyen og erstattet skrivebordet med en app-meny. Etter gedigent press fra brukerne, tok det ikke lang tid før de hostet opp en ny startmeny.

Kan komme allerede i 2024

At Meteor Lake kommer allerede neste år, kan bety at Windows 12 ikke er lengre unna enn som så. Microsoft oppdaterer allerede Windows oftere enn før med fokus på Windows som en tjeneste mer enn bare en programvare.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.