Kampen om kunstig intelligens er i gang!

Google, Microsoft og Meta arbeider intenst for å lansere sine egne KI-boter. Enkelte lurer på om søkemotorenes tid nærmer seg en slutt.

ChatGPT tok verden med overraskelse og storm da det ble lansert i november 2022. Siden da har flere av de største teknologiselskapene gjort sitt beste for å henge med i utviklingen.

I et bloginnlegg skrevet av Sundar Pichai, leder av Google og Alphabeth, blir det annonsert at selskapet har videreutviklet LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), som ble lansert for to år siden.

«Introducing Bard»

Bard er altså navnet på Googles nye KI-satsning som forventes lansert snart. Flere har påpekt av Google har kommet under mye press siden ChatGPT dukket opp. Ettersom at ChatGPT fungerer som både søkemotor og arbeidsverktøy, frykter både ansatte og investorer at Googles viktigste funksjoner skal bli utkonkurrert.

Les mer

Microsoft planlegger på sin side å opprette en egen KI-søkemotor gjennom Bing, og at KI skal kunne benyttes via Edge-nettleseren. Kinas største søkemotor, Baidu, har også planlagt og lansere sin egen chatbot, Ernie.

Kampen om KI er for alvor i gang!

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.