Hundretusenvis av oppsigelser i den amerikanske tek-bransjen. Hvor skal de jobbe nå?

I løpet av kort tid har hundretusener ansatt i den amerikanske tek, – og IT-bransjen blitt sagt opp. Mange undrer nå på hvor de oppsagte skal finne nytt arbeid.

Listen har blitt lang over IT, – og teknologiselskap som har gjennomført store runder med oppsigelser. Så langt i 2023 er 65.000 sagt opp, mens 140.000 ble sagt opp i 2022. Trenden er gjeldene for hele bransjen, og alt fra helseforetak til medieselskap, og sosiale nettverk, har blitt påvirket.

Hvor skal de jobbe?

Uttalelsene som har kommet fra IBM, Microsoft og Google vitner om en bransje i endring. «Usikker økonomi» er begrepet som går igjen, og flere påpeker at selskap som Amazon ikke har klart å tilbakestille seg etter at de opplevde en voldsom oppsving under pandemien.

Til tross for at oppsigelsene er mange, beskrives ikke situasjonen som en krise. Roger Lee, grunnleggeren av Layoffs.fyi, mener det er en klar kobling mellom oppsigelsene og den økte styringsrenten fra den amerikanske sentralbanken. Lee tror at trenden vil snu så snart renta settes ned, noe sentralbanken har varslet at vil skje allerede senere i år.

Les mer

Fram til da er fortsatt jobbmarkedet godt for data,- og IT-ingeniører, og etterspørselen er høy. Mange har også bitt seg merke i at de amerikanske etterretningstjenestene, spesielt NSA, følger nøye med og er klare til å rekruttere.

Les mer

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.