SpaceX forsøker å få Starship i bane allerede i mars

SpaceXs gigantiske månerakett med mål om bringe mennesker til månen, mars og forbi, kan få en tur rundt kloden allerede i mars. Hvis ytterligere tester går bra.

Det skrev Elon Musk på Twitter søndag. Starship er ikke bare den største og kraftigste raketten noensinne, den er også fullt gjenbrukbar, og kan forhåpentligvis snart sende både gods og mennesker til månen og mars. Raketten måler 120m i høyden, ni meter i diameter og kan frakte fra 100 til 250 tonn ut i bane og verdensrommet.

Raketten er satt sammen av en prototype på raketten Super Heavy kalt Booster 7, og en variant av fartøyet Starship, Ship 24. Booster 7 vil lande i Mexicogolfen, ikke lenge etter utskytning, mens Ship 24 vil ta en runde rundt jorden og lande i Atlanterhavet nær Hawaii.

Det er langt fra sikkert at SpaceX lykkes, men at det blir spennende, det kan Elon Musk love.

Booster 7 og Ship 24 gjennomførte en vellykket drivtofftest 27. januar og har flere vellykkede tester i bagasjen. Men det er hele to år siden Starship fløy sist. Da nådde SN15 en høyde på 10 kilometer og la seg ut horisontalt, før det returnerte til jorden og landet loddrett på bakken. Bragden kan ses her:

Testen i mars kan bli et kvantesprang videre på veien mot Mars for SpaceX.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.