Amazon skal sparke ytterligere 9000 ansatte

Amazon sparker 9000.

I en melding til de ansatte skriver Amazon-sjef Andy Jassy at selskapet kommer til å sparke 9000 ansatte i de kommende ukene. Nedbemanningen kommer til å gå utover Twitch som eies av Amazon, ads, avdelinger som jobber med skytjenester som Amazon Web Services.

Tunge tider i tekbransjen

Jassy skriver at de ansatte som vil bli sagt opp ikke vil få beskjed før i nedbemanningen blir satt i effekt fra i midten til slutten av april. Oppsigelsene skjer som en del av Amazons ‘andre fase’ i kostnadskuttet selskapet står i. Sammenlagt vil Amazon si opp over 18 000 ansatte.

I det hele tatt er det tøffe tider for tekbransjen. Også Meta og Microsoft sier opp mange. Flere påpeker at selskap som Amazon ikke har klart å tilbakestille seg etter at de opplevde en voldsom oppsving under pandemien.

Les også: Stadige oppsigelser hos Meta

Økte budsjetter under pandemien

Amazon kommer til å kutte flere jobber enn Meta. Under pandemien økte budsjettene til selskapene etter den voldsomme oppsvingen i forbrukermarkedet. Med dagens økonomi klarer de ikke å møte utgiftene. Meta har dessuten hatt hard medfart etter Zuckerbergs satsning på ‘metaverse’.

Les mer
Opprop mot mindre skjermbruk på barneskolen

Helt siden Metas etablering i 2021 har Mark Zuckerberg slitt med å overbevise aksjonerer og investorer om hans planer for Metaverset. Dette ble tydelig i 2021 da Metas aksjeverdier sank med hele 60 prosent.

Jassy sier at Amazon vil tilby sluttpakker, helseforsikring i en overgangsfase og støtte til å komme seg videre i ny jobb.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.