25 % flere patenter i Kina enn i USA i 2023. Huawei leder an tross sanksjoner

Tall fra World Intellectual Property Organization (WIPO) kan tolkes dithen at det foregår mer innovasjon i Kina enn i USA om dagen.

Det er om man legger antall internasjonale patenter levert til grunn. Selskapene som leverte flest patenter til det internasjonale patentsystemet WIPO i 2023 var Huawei, Samsung og Qualcomm.

Les også: Verdenshistorien fra et mikroperspektiv: En prat med forfatter Jonathan Kennedy

Huawei er kinesisk, Samsung er koreansk og Qualcomm er amerikansk. Huawei leverte klart flest patenter (6494), tross sanksjoner fra USA som gjør det vanskelig for selskapet å fungere i globale markeder. Samsung på andreplass leverte 3,924 patenter. Qualcomm leverte 3410 søknader.

Heftig økning i India

India som land økte sin patentlevering med nærmest 50 prosent fra året før. Og året før hadde de hatt allerede hatt en økning på over 25 prosent. Det vitner om en voksende økonomi og blomstrende innovasjon. Økningen kommer på tross av at den globale etterspørselen etter teknologi har falt noe. Antallet patentsøknader i Tyrkia økte med 8,5 prosent.

På tross av den generelle nedgangen i internasjonale registreringer av immaterielle rettigheter gjennom WIPO, viser trendene at innovasjonen fortsatt blomstrer i visse deler av verden. Det hinter om en positiv økonomisk utvikling.

Andre land som så en økning i antall leverte patenter er Korea (1,2 prosent), Nederland (5,8 prosent) og Frankrike (2 prosent).

Les mer

WIPO

WIPO er et organ som fastsetter antall patentsøknader som er innlevert av et selskap eller enhet, gjennom sitt Patent Cooperation Treaty (PCT)-system. PCT-patenter blir levert av selskaper som ønsker å beskytte oppfinnelsene sine i flere land med én internasjonal patentsøknad.

Noen selskaper innleverer ikke en PCT-patentsøknad med alle oppfinnelsene sine, så selv om WIPO-rangeringene er viktige, gjenspeiler de ikke alle patentsøknadene som er innlevert i alle land.

Huawei med klart flest patenter

Huawei er selskapet med desidert flest patentsøknader i 2023, selvom de hadde en liten nedgang fra året før. Kina som land leverte 69 610 søknader mens USA, som er nest best, leverte 55 678 patentsøknader. I utdanningssektoren var Universititet i California som leverte flest patenter.

Kilde: WIPO

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.