Barnehages investering i smart-skjermer skaper furore blant foreldre

Barnehage installerer skjermer og interaktive gulv til bruk i digitalt ballspill. Det får foreldre til å rase.

På Facebook-gruppen Opprop for mindre skjermbruk i barneskolen deler en forelder en melding mottatt av barnas barnehage. Barnehagen meddeler at det har blitt installert nye skjermer som skal brukes sammen med barna.

Les også: Kinas kamp mot skjermene

Barnehagen har investert i to smartskjermer på 55″ og 65″ med «interaktivt gulv» som skal installeres i gymsalen. Installasjonene skal gi barna muligheten til å spille ballspill, pusle, bli kjent med dyr og «et utall av pedagogiske aktiviteter».

Ballspill ute erstattes med ballspill på skjerm

Den overrumplede forelderen, som nok har meldt seg inn i gruppen av en grunn (red. anm.), spør hvilke rettigheter hun har: Kan hun nekte barna å se på skjerm i barnehagen?

Enkelte av gruppens medlemmer tar til kommentarfeltet.

Hjelpes! Noe så tragisk, misforstått og kunnskapsløst. Og trist. Praktisk da. Foreslå en slant rødvin til alle barna før hvilestund også. Forenkler hele prosessen med å få dem til å falle til ro.

Bruker på Opprop for mindre skjermtid i barneskolen

En påpeker det åpenbare ironiske i at ballspill skal foregå på skjerm. For ikke å snakke om puslespill. – Slike aktiviterer er fysiske leker som er spennende og som utvikler fysikken.

En annen sier at ja, man kan nekte barna å delta i uønskede aktiviteter, som i dette tilfellet unødvendig skjermbruk. En annen påpeker at det ikke er grunn til å bli fanatisk: – Pedagogisk bruk i mindre perioder må da være innafor.

Les mer

I utgangspunktet er det vi foreldre som bestemmer over våre barn.

Barnehagen opplyser videre om at personalet vil få grunnleggende opplæring i bruken av de nye verktøyene, noe barnehagen gleder seg til. Foreløpig er det kun den aktuelle barnehage som har plass til de nye skjermene, men på sikt vil alle kommunale barnehager få tilgang, heter det i meldingen.

Facebook-gruppen har over 21 000 medlemmer og har det siste året satt diskusjonen om skjermtid på dagsorden.

Meldingen som er sendt ut til foreldrene.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.