Kinesiske biler kan utgjøre en sikkerhetstrussel

Amerikanske myndigheter undersøker om kinesisk-produserte biler kan utgjøre en sikkerhetstrussel mot amerikanske borgere. Også Joe Biden er urolig.

Internettilgang kan være farlig

Amerikanske myndigheter er urolige for den potensielle sikkerhetstrusselen kinesiske el-biler kan utgjøre. Risikoen ved bilene er internettilgangen og faren er at bilene kan skrus av fra Kina.

Handelsminister Gina Raimondo har uttalt at en etterforskning må igangsettes, og gjennomføres, før kinesiske el-biler blir allemannseie i på det amerikanske markedet.

Tenk om det er tusenvis av kinesiske kjøretøy på amerikanske veier som umiddelbart kan deaktiveres av noen i Beijing.

Gina Raimond

Det amerikanske handelsdepartementet er samtidig nervøse for den store mengden data bilene samler inn, noe som gjelder både persondata og informasjon om infrastruktur.

Torsdag kom også president Joe Biden og Det hvite hus med en offisiell uttalelse. Biden er også nervøs for at den kinesiske bilindustrien får operer i USA med lite til ingen tilsyn.

Les også: Klarnas KI-assistent gjør jobben til 700 ansatte

Les mer

Restriksjoner på kinesisk teknologi

President Bidens uttalelser kommer en tid der USA har iverksatt en stor menge restriksjoner mot kinesisk teknologi. Donald Trump innførte restriksjoner mot Huawei, mens amerikanske politikere har gått hardt etter appen TikTok.

Kina har for lengst blitt verdens største bilprodusent, noe USA tidligere var. Ingen kinesisk el-biler selges derimot i USA grunnet høye tollsatser.

Kinesiske myndigheter skal planlegge produksjonen av en el-bilfabrikk i Mexico, noe som vil true den amerikanske bilindustrien ytterligere.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.