Xiaomis nye AR-briller er her. Ville du brukt disse på bussen?

Xiaomi Wireless AR Glass.

Xiaomis nye AR-briller ble nylig vist frem under MWC i Barcelona. Wireless AR Glass Discovery Edition har to micro-OLED-skjermer som både kan gå i blackout-modus der man får en VR-aktig opplevelse, og transparent modus som blander virkelige og virtuelle elementer.

Brillene veier bare 126 gram og er bygget av lette materialer som karbonfiber og magnesium-litiumlegering, og har et egetutviklet batteri. De har en responstid på kun tre millisekunder som burde være lite nok til at man ikke blir svimmel. Med en PPD-verdi (piksel per grad) på 58 kommer de nære hva det menneskelige øyet kan oppfatte. Xiaomi sier selv at brillene er ledende i bransjen når det kommer til oppløsning. Skjermene har lysstyrke på 1200 nits.

Får du lyst på Xiaomis nye AR-briller?

View Results

Loading ... Loading ...

Styres med hånden

Du styrer brillene ved å begeve på fingrene. Du kan åpne og lukke apper og lese nettsider med små diskré håndbevegelser. Xiaomi kjenner igjen fingerbevegelsene ved å se på innsiden av hendene. Når det er sagt ser brillene store og klossete ut. Du kan ikke ta på disse på bussen og veive i rommet uten å skape overskrifter. Disse er nok ment for hjemmebruk.

Pinch to zoom. (Ill. Xiaomi)

Xiaomi melder at brillene kan samhandle med andre enheter som den nye 13-serien og smart-TVer. Dessverre er det ingen informasjon om hvorvidt brillene blir lansert globalt og hva prisen eventuelt vil være.

Brillene er laget for å fungere uavhengig, uten tilkobling til annen maskinvare, men likevel har de rask overføring til mobil eller andre dingser. De bygger på Snapdragon XR2 Gen 1-plattform med Xiaomis egen proprietære overføringssystem Snapdragon Spaces.

Les mer

Uansett er nok brillene å regne som et konsept, mer enn et ferdig produkt. Vi må ikke glemme at det allerede er 10 år siden Google Glass ble lansert og de er ennå ingen hit. Men kanskje, og da mener vi KANSKJE, er teknologien mer moden denne gang.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.