Ny og billigere Tesla-modell blir hovedsakelig selvkjørende

Den nye modellen får sannsynligvis selskapets nye batteriteknologi. Batteriene skal kunne lagre fem ganger så mye energi og fem ganger så mye kraft som tidligere, og være 14 prosent billigere.

Den nye Tesla-modellen som hittil uoffisielt har vært kalt Model 2 blir billigere og mindre enn Tesla Model 3. Foreløpig har ikke Tesla avslørt hvordan den nye modellen kommer til å se ut, annet enn at den kommer til å se stilig ut.

Musk sa tirsdag 7. mars at neste generasjons biler kommer til å hovedsakelig kjøre på egenhånd. Lignende løfter ga han i 2020 da han uttalte at Tesla kom til å ha en ny og billigere modell på veiene innen tre år.

Tesla jobber med det de kaller en ny plattform, eller neste generasjon, og planlegger ikke nødvendigvis bare én bil. Neste generasjon biler blir halvparten så kostbare å bygge, sammenlignet med Model 3.

Tidligere har Tesla sagt at de vil introdusere en bil til rundt 225 000 kroner, men har ikke bekreftet om de fortsatt holder seg til løftet. Heller ikke når bilen skal lanseres, har Tesla sagt noe om. Men det ryktes at det kan skje innen et par år. Og den vil ikke bli kalt Model 2.

Les mer

Tesla goes to Mexico

Neste generasjon biler fra Tesla vil komme med en motor som ikke benytter seg av sjeldne metaller. Motorene vil bruke elektriske kontrollere som er 100 prosent produsert og designet av Tesla.

Bilen skal produseres på nye fabrikker i Mexico. Elon Musk har selv tidligere uttalt at den nye bilen vil selge mer enn alle tidligere modeller til sammen, men det gjenstår å se.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.