Googles Gemini er av den forsiktige typen

Google har lansert Gemini, en GPT-konkurrent som ifølge selskapet selv vurderer svarene nøyere enn sine konkurrenter. Dessuten hevder selskapet at den kraftigste varianten av Gemini utkonkurrerer GPT-4.

Onsdag lanserte Google deres mest omfattende KI-modell til nå. Gemini kommer i flere varianter og for øyeblikket planlegger selskapet å lansere Gemini til kunder gjennom Google Cloud, slik at de kan integrere det i egne applikasjoner.

Tilgjengelig blir Gemini Ultra, den største og mest kapable, Gemini Pro, utviklet for å skalere over et bredt spekter av oppgaver; og Gemini Nano som er god på spesifikke oppgaver og mobile enheter.

Les også: Skolebarn bruker kunstig intelligens til å lage falske, seksualiserte bilder av jevnaldrende

Fra 13. desember vil utviklere og bedriftskunder kunne få tilgang til Gemini Pro via Gemini API i Google AI Studio eller Google Cloud Vertex AI. Samtidig vil Android-utviklere ha muligheten til å implementere Gemini Nano i sine prosjekter.

Gemini vil dessuten styrke ulike Google-produkter, inkludert Bard chatbot og Search Generative Experience. Ifølge Google blir Gemini en mer forsiktig kunstig intelligens enn for eksempel ChatGPT.

Forsiktig og smart?

Det er ingen hemmelighet at ChatGPT har det med å dikte opp ting når den ikke helt vet hva den skal svare. Google har sannsynligvis tatt lærdom av Bard-lanseringen tidligere iår, da språkmodellen ga feil svar på et spørsmål om verdensrommet. Det var et pinlig øyeblikk for selskapet.

Les mer
Lindsey Weiss Shark | Ninja

Skal vi tro Google er Gemini nøyere med hvilke svar den genererer. Språkmodellen skal også itillegg til å kunne lære av tekst, også forstå bilder.

Google hevder at den kraftigste varianten av Gemini utkonkurrerer eksperter på en rekke intelligenstester, og at modellen også utkonkurrerer selveste GPT-4. Om det stemmer gjenstår å se.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.