Bruksvilkårene til Photoshop oppdateres. Adobe får tilgang til alt du har laget

De nye bruksvilkårene til Photoshop gir Adobe tilgang til alt innholdet kundene har har produsert. Går du ikke med på de nye vilkårene vil du miste abonnementet ditt.

Svært populær redigeringsprogram

Adobe Photoshop er med sine 30 millioner kunder det mest populære bilderedigeringsprogrammet i verden. Programmet har til og med sitt eget begrep «photoshoppe, som viser til bilder som er manipulert og redigert.

Photoshop er populært blant fotografer og grafikere, men brukes også i markedsføring, media og IT. De nylig annonserte oppdateringene av programmets bruksvilkår har derimot gjort mange kunder opprørte. Flere oppfordrer Photoshops brukere og kunder til rett og slett opp sine abonnenter.

Les også: Sennheiser HD 620S – TEST: Det aller beste for den audiofile

Adobe krever tilgang til innhold

I Photoshops nye bruksvilkår ønsker altså Adobe tilgang til hva kundene produserer. Oppdateringen ser slik ut (oversatt til norsk):

«Vi har gjort noen endringer i Adobes generelle bruksvilkår angående bruk av programvare og tjenester, inkludert: • Klargjort at vi kan få tilgang til innholdet ditt gjennom både automatiserte og manuelle metoder, for eksempel for innholdsgjennomgang (seksjonene 2.2 og 4.1)».

Som blant annet Sam Santala, grunnleggeren av Songhorn Studios påpeker, betyr dette at Adobe vil ha tilgang til arbeid som er beskyttet av taushetserklæringer, for eksempel arbeid med logoer eller grafikk.

Les mer
deepsouth

Og ikke nok med det. Om du ikke godkjenner de nye bruksvilkårene vil du miste tilgangen til Photoshop. Du kan da ikke få tilgang til arbeidet du har gjort og heller ikke avinstallert programmet før du har godkjent bruksvilkårene.

Sam Santala er utestengt fra Photoshop frem til han godtar bruksvillkårene.

Adobe er et av flere teknologiselskap som gjør kundene sine sinte for tiden. Mange Facebook-brukere er sjokkerte over Metas planer om å benytte seg av brukernes bilder til å trene KI-systemer.

Gjennom de nye bruksvilkårene vil også bilder laget av Photoshop-brukere kunne bli brukt av Adobe til å trene opp deres nye KI, Adobe Assistant AI.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.