Dette er Motorolas FEM nye mobiltelefoner

Teknokratiet (Oslo:) Vi var på Motorolas pressekonferanse på Radisson Blue i Oslo på torsdag og fikk en titt på den amerikanske mobilprodusentens siste produkter. Idag lanserer Motorola hele fem nye modeller i prissjiktet mellom 2000 og 5000 kroner.

(Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

For å være mer nøyaktig så koster modellene G31, G41, G51 og G71 mellom 1999 og 2999 kroner mens «toppmodellene» G200 koster 4999.

Et rart valg

Så hva går Motorolas strategi ut på? Trenger vi virkelig fire alternativer til omtrent samme pris? Vel, her er det noe for enhver smak.

(Ill: Ole Magnus Kinapel/Teknokratiet)

Moto G31 er den billigste blant de nye modellene og koster 1999 kroner. Den har en 6,4″ OLED-skjerm, 50 MP kamera og 5000mAh batteri. Det har alle modellene. Mobilen kommer i Mineral Gray og Baby Blue (et begrep for fargen babyer får om de mangler surstoff, sikkert ikke noe Motorola har tenkt på).

Moto G31. (Ill: Motorola)

Moto G31 kommer i salg i januar.

Moto G41

Telefonen har en 48 MP sensor som skal være bedre enn 50 MP-sensoren. Den har OIS og 6,4″ OLED-skjerm. Den har 30W lading og medfølgende lader, fingeravtrykk på siden og koster 2490 kroner. Modellen kommer i fargene Metorite Black og Pearl Gold.

Moto G41. (Ill: Motorola)

G41 kommer for salg 6. desember

Moto G51

Denne har en veiledende pris på 2690 kroner og en større 6,8″ LCD-skjerm med 120Hz oppdateringsfrekvens. Dette er med andre ord gaming-telefonen i bunken. Og 120Hz er enestående til prisen.

Men etter å ha kjent på mobilen så kan vi konstatere at 120Hz på denne ikke er det samme som 120Hz på en kraftigere telefon. For at en telefon skal føles silkeglatt kreves rask prosessor og god programvare. På denne stutrer det bittelitt og kan godt forveksles med 90 Hz. Moto G51 kommer Snapdragon 480 Pro og et trippelkamerasystem med 50 MP. Fingeravtrykk på siden.

Moto G51. Ikke så mye som skiller disse visuelt. Man må holde tungen rett i munnen. (Ill: Motorola)

Lanseres 6. desember.

Moto G71

Moto G71 har også en OLED-skjerm på 6,4″ og 30W lading. Den kommer med helt nye Snapdragon 695 med 5G og 6GB RAM.

Vi har ikke testet disse modellene ennå, men av det lille vi fikk testet kameraene så virket det som at det var som man kan forvente til disse prisene: Ikke spesielt overbevisende. Men hey, selv de dårlige mobilkameraene er ganske gode i 2021.

Les mer

Moto G71. (Ill: Motorola)

Salgsstart i januar.

Moto G200

Dette er den heftigste av de nye modellene selvom den fortsatt er billig sammenlignet med andre merker. Den kommer med Snapdragon 888+, som er et steg opp fra Snapdragon 888 som man finner i toppmodeller som blant andre Samsung S21 Ultra som koster tre ganger så mye.

G200. (Ill: Motorola)

Den har en 6,7″ LCD-skjerm med hele 144Hz oppdateringsfrekvens, Wi-Fi 6e, 108 MP kamera med Ultra Pixel-binning som kombinerer ni og ni pixler for bedre lysfølsomhet, 8K videopptak og sakte film med opptil 960 bilder per sekund, ultra vidvinkelobjekt, makroobjektiv, 128GB UFS 3.1-lagring, LPDDR5-minne.

Telefonen har et annet design enn de øvrige modellene der kamerahuset er det som differensierer seg mest. Salgstart 6. desember.

Hvorfor ikke 6000mAh?

Under pressekonferansen ble det spurt om hvorfor ikke mobilprodusentene velger å ta skrittet opptil 6000mAh, og det ikke-offisielle svaret viste seg å være at reglene på fly foreløpig klassifiserer enheter med 6000mAh som carry-on-bagasje.

Hva synes du? Er det noe vits i å betale 10 000 kroner for en mobiltelefon lengre?

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.