E48 – Show me your Xiaomi

Visste du at Xiaomi er verdens andre største mobilprodusent? Likevel er det ikke så ofte man ser en Xiaomi i bybildet. Det vil Olav Nordstoga, salgssjef for Xiaomi Norge, gjøre noe med. Nordstoga gjester dagens episode!

(Vi har vært borte fra podcaststudio i noen uker med god grunn. Det har skjedd store ting på flere fronter og Ole forteller om noe Kristian begynner å gråte av.)

Vi stiller spørsmålet alle lurer på:

Sender Xiaomi brukerdata til den kinesiske regjeringen? Xiaomi har hatt en voldsom økning på mobilmarkedet i verden og blitt et husholdningsnavn i Norge på rekordtid.

Med 2000 ulike produkter fra robotstøvsugere til dekkpumper, har de posisjonert seg i markedet med testvinnere i utallige sprikende kategorier. Oppskriften ser ut til å være et økosystem uten sidestykke og Olav gir oss Xiaomis vei inn i norske hjem og hjerter.

Han har med seg en trillebår med dingser og den nylanserte telefonen Xiaomi 11T Pro får en gjennomgang på lufta. Telefonen vil levere på alle fronter, men kanskje viktigst av alt på ladehastighet. Ifølge Xiaomi lader telefonen det 5000mAh store batteriet fra 0-100% på 21 minutter. Vi tester påstanden.

Men Xiaomi har, i likhet med alle verdens teknologiselskaper, hatt problemer med å levere produkter til forbrukerne. Hvorfor er det så utrolig manko på halvledere og hvorfor klarer ikke produsentene å produsere nok? Hvorfor er det fortsatt vanskelig å få tak i PS5, ett år etter lansering? Vi spør Olav Nordstoga.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.