Vi har prisene på Xbox Series S og Series X!

Endelig vet vi både prisene og lanseringsdato av både Xbox Series S og X. Vel, nesten. Priser på Series S er offisielle fra Microsoft, mens prisen på Series X fortsatt bare er ryktet.

Series X vil koste 499$, mens Series S vil ligge på 299$.

Så gjenstår det naturligvis å se hva prisene blir i norske kroner, selv om det høres ut som at den kommer til å lande på 3000 kroner. Begge konsollene lanseres 10. november og denne gangen ryktes det om global lansering, altså at konsollene slippes samtidig over hele verden. Stemmer det, så blir det koselig jul!

Det at begge konsollene trolig blir såpass billige (asså min elektriske tannbørsten koster 3000 kroner), har å gjøre med at Microsoft kan presse prisene ned på komponentene når de masseproduseres i skalaen de gjør, ved nye konsoller. En annen grunn er at Microsoft ønsker å lokke kunder inn i økosystemet og inn i Xbox Gamepass, abonnementet som lar deg spille over hundre spill for 125 kroner i måneden. En god løsning for mange som synes det er for dyrt å kjøpe ett og ett spill, og en måte for Microsoft å sikre seg kjempestore faste inntekter.

Ill: Microsoft.

En annen aktør som drar denne modellen enda lengre er Google Stadia, som kun er et abonnement og en kontroll. Fortsetter denne trenden vil vi i fremtiden ikke eie noe som helst.

Men akkurat for nå føles det fint at de nye konsollene blir så billige. Så kan vi heller spare den politiske debatten til fredagens episoden av Teknokratiet!

Les mer

Kristians idé om prisen: Gode priser og god timing. Med en pris på 299$ (trolig rundt 3000 kroner) blir Series S stående alene i dette segmentet i høst og Series X, med en sannsynlig pris på 499$ kan vise seg å være kraftigst på markedet uten å være dyrest. PS5 vil trolig bli dyrere.

Smart av Microsoft å gå ut med såpass konkurransedyktige priser, og ikke minst å gjøre det nå. Den eneste offisielle prisen er Series S og det er nok bevisst. Nå er neste trekk Playstation sitt som heller ikke vet hva Series X vil koste offisielt.

Vi håper på PS5 pris på Playstations event onsdag 9. september, men tviler. Kampen om juletreplassen fortsetter!

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.