Sound X er Huaweis første høyttaler

Asså, undertegnede har testet både FreeBuds og FreeBuds 3i, men aldri før har selskapet laget sin egen høytspillende høyttaler. Likevel virker Huawei Sound X lovende.

Høyttaleren har en veilendede pris på 3490 kroner og kommer i salg 21. september og er laget i samarbeid med Devaliet, en høyttalerprodusent som plasserer seg i Hi-Fi-skiktet. Og skal vi tro Huawei så er lyden i Sound X både kraftig og klar.

Ill: Huawei

Høyttaleren består av seks diskantelementer og to basselementer. Diskantelementene peker i alle retninger slik at lyden låter likt uansett hvordan høyttaleren er orientert. Basselementene sitter faktisk i toppen og skal også låte likt fra alle vinkler.

Høyttaleren veier 3,5 kg og er 20 cm høy og fyrer av 144W på det meste. Den leverer lyd i frekvensområdet 40Hz til 40kHz og kommer med noe som heter Push-Push som vi ikke helt forstår hva er, men som skal gjøre bassen dobbelt så kraftig. Mystisk, det blir spennende å teste.

Ill: Huawei

Man vekker høyttaleren ved å holde en hånd over den og så stopper man og starter musikk ved å legge hånden på toppen. Den har en lysring på toppen som kommuniserer hva som foregår og et touch-panel i midten.

Les mer

Høyttaleren ser fin ut og vi gleder oss til å få vårt testeksemplar til uken. Men man kommer jo ikke unna, og det er ingen overraskelse, at den ligner på Apples Homepod. Men sånn er det jo. Huawei kopierer Apple over en lav sko, helt uten skam. Hvorfor finne opp noe nytt, når noe bra alt eksisterer?

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.