Heksejakt og regulatorisk trakassering: Er Joe Biden ute etter Elon Musk?

Da Elon Musk kjøpte Twitter ifjor høst ga president Joe Biden myndigheten grønt lys til å gå etter ham. FCCs Brendan Carr mener det er regulatorisk trakassering.

Kommisjonær i FCC Brendan Carr skriver på Twitter at han ikke stiller seg bak myndighetene og Joe Bidens heksejakt på Elon Musk. Listen over departementer som gransker Musk er nemlig lang som et vondt år.

Til og med viltnemda (US Fish and Wildlife services) gransker Musk for forseelser som kan sette kjepper i hjulene for gründeren. (Noen blå landkrabber skal ha takket for seg etter en SpaceX-oppskytning.)

Les også: Går AI ACT for langt?

Nå skal også FCC (Federal Communications Commission) se om de finner noe å ta ham på.

Ill: Brendan Carrs protestbrev.

Da Biden sto på podiet i Det Hvite Hus og ba departementene se etter noe å ta Musk på, hadde han ingen klar idé om hvordan. Når han ble spurt, svarte han enkelt: – Det er mange måter å gjøre det på.

Nå har Department of Justice, Federal Aviation Administration, Federal Trade Commission, National Labor Relations Board, Southern District of New York og U.S. Fish and Wildlife Service saker på Musk.

Regulatorisk trakassering

I et protestbrev skriver medlem av FCC Brendan Carr, at jakten på Elon Musk følger Bidens mønster for regulatorisk trakassering:

FCC trekker tilbake Starlinks 885 millioner dollar ved å lage en helt ny vurderingsstandard som ingen enhet noensinne kan bestå, for så å anvende denne standarden bare på én enhet: Starlink. Beslutningen håndterer ikke engang bevisene – den overser dem bare.


Det er den amerikanske landsbygda som betaler den høyeste prisen for denne beslutningen. Over 642 000 hjem og bedrifter på landsbygda ville ha fått tilgang til høyhastighets internett for første gang gjennom avtalen.

Brendan Carr, kommisjonær i FCC

Flere ser mønsteret

Også The Wall Street Journal har undret seg over hvorvidt Bidens dårlige behandling av Musk, kan oppfattes som regulatorisk trakassering. Som avisen skrev er Musk «de progressives fiende nummer én».

Da Biden inviterte alle de store bilprodusentene til Det Hvite Hus i 2022 unnlot han å invitere Musk, selvom det sannsynligvis ikke hadde vært noen elbilindustri å møte i det hele tatt, om det ikke var for Musk og Tesla.

I tillegg til å være en fanebærer og elbilpioner, hjalp han hele industrien fremover da han i 2014 bestemte seg for å offentliggjøre Teslas patenter: «All our patent are belong to you.»

En trussel mot demokratiet?

Heksejakt eller ikke. Musk spøkefulle tone og enorme følgerskare anses uten tvil som en trussel mot det amerikanske demokrati, for den sittende regjeringen. Musks oppkjøp av Twitter (nå X) viser at han er istand til å kjøpe seg enorm makt. På X kan han fremheve egne meninger og politiske ideer, skriver Carr.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.