Nå kuttes én stor fordel for elbiler

Fra 6. mai er det ikke lenger lov å kjøre i kollektivfeltet for elbiler. Forbudet gjelder hele døgnet uavhengig av om du har passasjerer eller ikke, skriver Statens Vegvesen.

Har du elbil har du garantert benyttet deg av kollektivfeltet. Loven om at elbiler kan kjøre i samme felt som busser og taxier har vært et stort trekkplaster for elbiler. Men nå er det slutt. Det er blitt så mange elbiler at bussene sliter med å komme frem.

Les også: ChatGPT kan ha blitt brukt i titusenvis av vitenskapelige studier

Oslo kommune innfører samme forbud på de kommunale veiene. Dette gjøres for å forbedre bussenes fremkommelighet mens Ring 1 er under ombygging. Vegvesenet opplyser om at forbudet er midlertidig og skal vare i tre år.

Men få ser vel for seg at de kommer til å løfte på forbudet. Det betyr at elbileiere må smøre seg med samme tålmodighet som andre bilister i morgenkaoset. Det vil også gjøre rushtrafikken enda tettere i et allerede presset trafikksystem.

Les mer

Statens vegvesen oppfordrer derfor de som kan til å la bilen stå og vurdere alternative transportmetoder.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.