Saksøker Apple etter at kona oppdaget slettede meldinger med sexarbeider

Brite saksøker Apple etter at kona oppdaget iMessage-meldinger han trodde han hadde slettet. Meldingene avslørte forhold til sexarbeider.

Har du synkronisert enhetene dine kan du aldri være trygg på at dine hemmeligheter forblir glemt når du har trykket på sletteknappen. Er du logget inn på samme konto flere steder må du belage deg på at andre får tilgang til dataene dine om de har tilgang på enheter du er logget inn på.

Et typisk eksempel er søkehistorikk som er tilgjengelig på hjemme og på jobb, om man er logget inn på samme Chrome-konto.

Dette fenomenet satte en britisk mann i saksa da iMessage-meldinger han trodde var slettet, fortsatt var tilgjengelig på familiens iMac. Enhetene var synkronisert med samme Apple ID.

Les også: Bank eksperimenterer med «emosjonell kansellering»

Avslørte sexkjøp

iMessage-meldingene mannen gjerne skulle holdt skjult for kona var til en sexarbeider han hadde hemmelig omgang med. Da meldingene ble oppdaget ble det naturligvis furore. Det førte til skilsmisse som skulle koste mannen fem millioner pund, oppgir The Times.

Skilsmissen omtaler mannen som hard og brutal, og han mener prosessen kunne foregått mer rasjonelt om ikke meldingene hadde blitt oppdaget på en så skarp måte. Det kunne ifølge mannen ha reddet ekteskapet.

Hvis jeg hadde klart å snakke med henne rasjonelt, og hun ikke hadde hatt en så brutal erkjennelse av det, kunne jeg fortsatt vært gift.

Fornærmede

Den fornærmede forretningsmannen (hvem som er mest fornærmet er det sannsynligvis uenighet om) mener Apple ikke oppgir at meldinger man sletter på én enhet, fortsatt kan være tilgjengelig på en annen.

Les mer

Hvis du får beskjed om at en melding er slettet, har du rett til å tro at den er slettet.

Fornærmede

Saksøker Apple for 67 millioner kroner

Nå saksøker han Apple for fem millioner pund. Han ønsker å gjøre saken til et gruppesaksmål på vegne av andre som har opplevd lignende situasjoner. Han mener Apple burde oppgi at en melding nødvendigvis ikke er slettet, når man sletter den fra én enhet.

Hans advokat stiller seg bak at Apple ikke er tydelig nok med brukerne når man sletter en melding. Han sier at man får beskjed om at meldingen er slettet, når den i virkeligheten ikke er det. Nå ønsker de å høre fra andre som har havnet i lignende knipe.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.