Viral video viser Teslas overlegenhet

Tross deres dårlige ytelse i kulden, har elbiler flere fordeler sammenlignet med bensinbiler. I en viral video på X ser man en Tesla som kjører rett igjennom vannmengder i en bygate, mens bensinbilene står forlatt.

I en film lastet opp på X, viser en Tesla, og kanskje elbiler generelt en av sine store fordeler overfor bensindrevne biler. Gammeldagse forbrenningsmotorer er avhengig av luft for å antenne. Derfor får de problemer under vann.

Men batteridrevne Teslaer og elbiler har ikke samme begrensning. Derfor kjører Teslaen i filmen under gjennom en oversvømt gate uten problemer, mens bensinbilen står forlatt.

Les også: Det er ikke bare falske influensere som tjener penger på Instagram

Færre bevegelige deler

I tillegg, som innlegget påpeker, har de færre mekaniske bevegelige deler som kan bli ødelagt av vann. Batteriene og elbilenes edlere deler er isolert og forseglet slik at de ikke tar skade. Likevel er det ikke anbefalt å kjøre igjennom mer enn ti centimeter vann.

Les mer

Så selvom elbussene mer eller mindre står parkert i vinter, er det ikke bare ulemper med elektrisk drevne kjøretøy.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.