Teslas «Robotaxi» skal vises frem 8. august

I et innlegg på X skriver Elon Musk at Tesla vil vise frem robottaxier den 8. august. Meldingen kom fredag morges norsk tid og fikk Teslas aksjekurs til å hoppe tre prosent.

Teslas «robotaxi» har lenge vært hintet til av Elon Musk som en del av Teslas «Master Plan». Når bilene blir helt selvkjørende ser Musk for seg at bilen din kan kjøre avsted på egenhånd, når du ikke bruker den, for å plukke opp kunder og tjene penger for deg.

I «Master Plan Part Deux» beskriver Musk hvordan bileiere skal kunne velge å la bilen bli en del av et såkalt «Tesla Network», med kun et trykk i Tesla-appen. Slik skal bilen kunne tjene penger for deg, mens du er på jobb eller på ferie.

Har vært lovet lenge

Men Musk har lovet fullt ut selvkjørende biler i en årrekke. Og de av oss som har kjøpt Tesla med «fremtidige selvkjørende egenskaper» venter stadig på oppdateringen som skal kunne gjøre det mulig å ta seg en lur i førersetet, mens man suser til hytta.

Men kanskje blir 8. august 2024 den store dagen. Tesla har tidligere snakket om å gjøre alle Tesla-biler produsert etter 2016 selvkjørende gjennom en oppdatering.

Meldingen om «robotaxi» kom samme dag som Reuters rapporterte at Tesla har lagt utviklingen av sin nye lavprismodell død. Foreløpig er det en viss forvirring rundt om nyheten er riktig eller ikke. Musk var raskt ute og hevdet at Reuters driver med renspikket løgn.

Les mer

Model 2 skal ta opp konkurransen med kinesiske biler som de siste årene har blitt flere, bedre og billigere. Nylig gikk BYD forbi Tesla som den største bilprodusenten i verden.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.