Elektronikkbransjens store kåring – dette er årets julegave

Årets store happening i den norske tekbransjen gikk av stabelen torsdag kveld. I Høymagasinet på Akershus Festning feiret Elektronikkbransjen sin 20. kåring av årets julegave og årets produkter. Her er det mange gode julegavetips, blant annet årets julegave som er et velprøvd produkt for Teknokratiet.

At danske Jabra stakk av med årets julegave var ikke så overraskende for redaksjonen. Vi hadde øreproppene til test i august og ga dem nesten full score. Alt vi kunne trekke for var litt lite bass, et litt stort etui og en nokså stiv pris på 2999 kroner. Vi snakker nemlig om Jabra Elite 10. Du kan lese hele testen her.

Tore Wøllo Bjørnsengen og Susanne Meiniche mottok prisen for «Årets julegave 2023».

I tillegg til å vinne hovedprisen, er Jabra Elite 10 også kåret til «Årets hodetelefon 2023/2024», sammen med øreproppene JBL Tour Pro 2.

Med som finalister var polaroidkameraet Fujifilm Instax Mini 12 og Philips Hue Secure-kamera. Juryen bestod av representanter fra Elkjøp, Power, Komplett og Elon. Adm. direktør i Elektronikkbransjen Jan Røsholm understreker til Teknokratiet at de ikke selv er med i juryen. Produktene er det forhandlerne selv som stemmer frem.

Årets mobil og årets norske leverandør

Prisen for årets mobil var det Samsung Galaxy S23 som stakk av med. Samsung stakk også av med prisen for årets billigmobil som gikk til Galaxy A54.

Årets norske leverandør som har blitt delt ut fem ganger, gikk til Engmark Meteor, som siden 1955 har produsert steketakker i Oslo. På en slik en kan du lage lefser og pannekaker. Håvid Engmark som tok imot prisen, burde også fått pris for årets beste sceneentré da han inntok podiet med rett ut strake ben fremfor seg.

Les mer

Håvid Engmark tar imot prisen for årets norske leverandør.

Her er tidligere vinnere Airthings, Wilfa, Temptech og Mill.

Det er 20. gangen Elektronikkbransjens store kåring finner sted. Ifjor var Teknokratiet tilstede på Ingeniørenes hus, iår foregikk det hele på koselige Høymagasinet på Akershus Festning. Blant deltakerne under årets prisutdeling, var det 92 leverandører, 50 fra detaljhandelen, ni fra verksted/ettermarked, syv journalister og fem fra returselskapene.

 • Årets TV: TCL C84
 • Årets spillprodukt: ASUS ROG ALLY
 • Årets småelektriske: ECOVACS DEEBOT X2 OMNI OG ECOVACS GOAT G1
 • Årets smarthjemprodukt: PHILIPS HUE SECURE-KAMERA
 • Årets personlige smartprodukt: GARMIN VENU 3
 • Årets norske leverandør: ENGMARK METEOR
 • Årets musikkprodukt: FENDER TONE MASTER PRO
 • Årets mobil: SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
 • Årets lydprodukt: JBL CHARGE 5 WI-FI
 • Årets kjøkkenprodukt: DE’LONGHI ELETTA EXPLORE COLD BREW
 • Årets hvitevare: STEKESENSOR PLUS
 • Årets hodetelefon: JABRA ELITE 10 OG JBL TOUR PRO 2
 • Årets foto/videoprodukt: FUJIFILM INSTAX MINI 12
 • Årets dataprodukt: SAMSUNG GALAXY TAB S9
 • Årets budsjettmobil: SAMSUNG GALAXY A54
 • Årets bildeprodukt: BILDE PÅ LERRET

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.