Filmsnutt av «Google Pixel Fold» lekket – kan lanseres allerede i mai

Google Pixel Fold

Kort etter at CNBC rapporte at Google planlegger å lansere en brettbar Pixel Fold-telefon på Google I/O i mai, begynte en video å sirkulere på nett. Fredag kveld delte lekker og utvikler Kuba Wojciechowski en snutt av det han sier er en Pixel Fold.

Wojciechowski sier til The Verge at opptaket av Google Pixel Fold er en måned gammelt. Dessverre viser ikke videoen frem funksjoner som identifiserer den brettbare telefonen som Googles. Men Wojciechowski pleier ofte å ha rett:

Boklignende design

Formfaktoren ligner på Samsungs Galaxy Fold-serie. Telefonen har en stor 7,6″ skjerm som brettes på midten og en 5,8″ skjerm på utsiden. Google Pixel Fold ryktes også å ha den «mest holdbare hengselen» i en brettbar telefon til nå. Batteriet skal kunne vare opptil 24 timer og 72 timer i en ekstrem sparemodus. Den vil kjøre på Google Tensor 2, samme prosessor som Google Pixel 7-serien og få lignende kamerasystem, skal vi tro tidligere lekkasjer. Det kan gjøre Pixel Fold til et noe vel sært valg for de fleste, siden Pixel 8 også sannsynligvis slippes med oppgraderte innmat, til høsten.

Les også: Årets beste kameratelefon: Google Pixel 7 Pro og Samsung Galaxy S23 Ultra i triell med Xiaomi 13 Pro

Google I/O går av stabelen 10. mai og telefonen kommer sannsynligvis i salg i juni. Ifølge CNBC vil Pixel Fold koste rundt 1700 dollar, nesten 18 000 kroner. Sannsynligvis vil den prises rett oppunder 20 000 kroner her til lands (red. anm.).

Pixel Tablet

I tillegg har Pixel Tablet også nylig hatt en offentlig opptreden. Enheten er en del av Googles «Shaped by Water»-installasjon på Milan Design Week. I en Instagram-video oppdaget av 9to5Google dukker enheten opp sammen med Pixel Watch. Videoen avslører ikke mye vi ikke allerede visste om Pixel Tablet.

Kilde: 9to5google.

Designet på enheten svarer til det Google viste frem på fjorårets I/O. Det som er nytt, er at det finnes en korallvariant, i tillegg til Pixel 7 Pro-lignende «Hazel» og «Snow» fargevarianter som selskapet har vist frem tidligere.

Les mer

Teknokratiets vurdering

Til nå har det vært få alternativer blant brettbare telefoner utover Samsung Galaxy Z Fold-serien og Moto Razr. Huawei Mate X var kanskje den stiligste av alle, men dessverre ble Huawei utestengt fra vestlige markeder og mistet fotfestet. Derfor inntar Pixel Fold et smalt marked der det ikke er så voldsomt stor konkurranse.

Men det kan det bli vanskelig for Google å selge Pixel Fold om den får en så høy prislapp som det ryktes. Spesielt om det stemmer at den ikke får ny innmat. Google forventes å lansere Pixel 8 senere i høst med tredjegenerasjons Tensor-brikke og oppgradert kamerasystem, til en langt billigere penge, og for mange blir kanskje denne en mer fristende modell. Kanskje utkonkurrer med andre ord Google seg selv.

Det samme har vært tilfellet for Samsung hvor den billigere Flip-varianten har vært den mest populære av de brettbare. Sære telefoner i 20 000-kronersklassen er nok forståelig nok vanskelig å selge.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.