Ray Kurzweil med ny bok: Evig liv innen 2029

I sin kommende bok The Singularity is Nearer skriver Ray Kurzweil om hvordan kunstig intelligens snart vil endre menneskets biologi. Innen få år vil vi få mer enn et nytt leveår for hvert år vi lever.

Ray Kurzweil er en av historiens mest vellykkede spåmenn. Mannen har klart å spå Sovjetunionens fall, fremveksten av internett og at datamaskiner ville bli bedre enn mennesker i sjakk innen år 2000, for å nevne noe.

Les også: Ray Kurzweil tror vi oppnår udødelighet innen 7 år

Et konservativt standpunkt

I sin kommende bok The Singularity is Nearer: When We Merge with AI, (oppfølger til The Singularity Is Near fra 2005) skriver han om hvordan kunstig intelligens vil endre menneskeheten biologisk.

I en fersk episode av The Joe Rogan Experience sier 76-åringen at kunstig intelligens vil være smartere enn noen menneskelig intelligens innen 2029. Og det, understreker han, er et forholdsvis konservativt standpunkt. Kurzweil kom allerede med spådommen i 1999.

På spørsmål om hvilke fremskritt utviklingen vil føre med seg, svarer Kurzweil at han tror kunstig intelligens vil løse aldringsgåten innen fem år.

Med en slik intelligenseksplosjon vil ingen oppgave være umulig. Kreftgåten, Alzheimers og aldring er problemer kunstig intelligens kunne løse for oss, tror Kurzweil. Det vil komme et tidspunkt der man for hvert år man blir eldre, blir ett år yngre. Etterhvert vil man kunne bli flere år yngre for hvert år man lever.

Elon Musk er en av de som mener Kurzweil er konservativ i sine spådommer. Musk har nylig uttalt at han tror kunstig intelligens vil være smartere enn mennesker i løpet av neste år.

Law of Accelerating Returns

For å fourtsi fremtiden legger Kurzweils sin «Law of Accelerating Returns» til grunn som sier at utviklingen på tvers av vitenskapelige grener, tenderer mot å vokse eksponentielt. I motsetning til Moores lov som sier at antallet transistorer som får plass på et gitt areal dobler seg hvert andre år, til halvparten av prisen, tar Kurzweils lov høyde for en mer generell utvikling og antar at livet selv, har utviklet seg eksponentielt.

Prosessorkraften har doblet seg jevnt og trutt

Ved å se på hvor vi er og hvor vi har vært, regner Kurzweil seg frem til hvor vi skal, og når forskjellige vitenskapelige gjennombrudd som udødelighet, vil finne sted. dobles hvert andre år.

Kurzweils nye bok The Singularity is Nearer kommer for salg 25. juni.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.