Google-sjef får kritikk etter lansering av Bard

Googles Sundar Pichai får kritikk etter det hans egne ansatte kaller en forhastet og mislykket lansering av Bard, selskapets nye kunstige intelligens.

Det var onsdag at Google lanserte Bard, selskapets nye kunstige intelligens som etter planen skal ta opp konkurransen med ChatGPT. Lanseringen har derimot blitt beskrevet som svært mislykket og mange ansatte i Google er ærlige på at de mener selskapet har tabbet seg ut.

Lite presse og feil svar

Etter lanseringen av Bard har Google måtte tåle både kritikk og latterliggjøring. For det første ble lanseringen i Paris, ledet av søkemotor-sjef Prabhakar Raghavan, lite annonsert i forveien og lanseringen tok derfor journalister og Google-ansatte på sengen.

For det andre sviktet den faktiske Bard i demonstrasjonen. Bard ble av Raghavan spurt: «hvilke nye oppdagelser fra James Webb-teleskopet kan jeg fortelle niåringen min om?» Bard hadde da svart «at vi har tatt de første fotografiene av planeter utenfor vårt eget solsystem». Dette er derimot helt feil, siden de første bildene tatt av planeter utenfor melkeveien ble tatt i 2004.

For det tredje har Google etter lanseringen mottatt hard kritikk fra sine egne ansatte. Googles ansatte har en egen versjon av nettstedet Memegen, og nettstedet skal ha flommet over av memer som tøyset med Sundar Pichai og hans, visstnok, konstante oppfordringer om at ansatte skal være «googlely» (som betyr hardtarbeidende, red amn).

Les mer

Farlig for Google

Bak all harseleringen og kritikken er det derimot mye dårlige nytt for Google. Som Teknokratiet skrev om onsdag har den mislykkede lanseringen ført til at Alphabets aksjekurs har rast.

Dette skjer samtidig med at de må tåle konkurranse fra Microsoft nye kunstige intelligens, og store nedskjæringer i antall ansatte. Sundar Pichai får vanskelig tid framover.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.