Second Life kommer til iOS og Android

Second Life kommer til iOS og Android

20 år etter lansering tar et av de første skikkelige ‘metaversene’ skrittet fra PC til mobil. Linden Labs annonserer at en beta av Second Life kommer til både iOS og Android senere iår.

Ifølge Engadget blir Second Life for mobil bygget i Unity noe som gjør det lett å utvikle spillet til både iOS og Android. I en film sluppet på et av Second Lifes fora viser utviklerne frem litt av spillet for mobil. Grafikken er like enkel som alltid og henger igjen i 2003, da spillet ble sluppet. Men det er også litt av sjarmen.

I 2013 hadde spillet rundt 1 million spillere og totalt har det blitt laget 73 millioner brukere. Siden da har aktiviteten dalt noe, men under pandemien nådde spillet en ny topp med 900 000 aktive spillere. Spillet, som utviklerne hevder ikke er et spill, har hverken mål eller oppdrag. Istedet handler det om å skape seg et alternativt liv, der man blant annet kan møte andre, delta i aktiviteter, ha en jobb og kjøpe og selge varer og eiendommer til andre spillere.

Les også: Spillkonvent utestenger Hogwarts Legacy og alle andre Harry Potter-spill

Les mer

Second Life i lommen

Linden Labs jobbet også i flere år med en VR-versjon av Second Life, men solgte til slutt rettighetene til prosjektet. De uttalte da at de trengte pengene og at overgangen til VR har tatt lengre tid enn ventet. Nå blir det spennende å se om Secon Life kan få en renessanse i lommene til folk.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.